hirdetés
hirdetés

Magyar turisták drukkolnak Görögországban

Örömünnep a görögöknél: szombaton meccset nyert válogatottjuk az Eb-n. Korfura éppen akkor érkezett egy csapat magyar nyaraló, amikor örömmámorban úszott a sziget.

hirdetés

Vasárnap a választás volt a fő téma, telepített idegenvezetőnk, Dócs Zsuzsa mindenkit megnyugtatott: a turisták életét nem érinti a szavazás, nyugalom van a szigeten, a boltok, tavernák nyitva vannak, a buszok járnak, a csapból folyik a víz. A magyar turisták élénk vitájába a panzió üzletvezetője is bekapcsolódik, majd előkerül a tulajdonos, a tulajdonos édesapja – mindenki érveket hoz egyik, másik, harmadik párt mellett és ellen. A vita egy-egy pohár jégbehűtött helyi sörrel, Mytosszal, a legnagyobb békességben zárul.

Szidáriban, a 4oo lelkes észak-korfui falucskában kora délután néptelen a szavazóiroda, bár néhány boríték jelzi, voltak fürge állampolgárok is. Az exit- poll eredmények szerint fej-fej mellett végez a vasárnapi, megismételt görög parlamenti választásokon a konzervatív Új Demokrácia, amely a szavazatok 27,5-30 százalékát, és a radikális baloldali Sziriza, amely voksok 27-30 százalékát kapná meg.

Nézze meg galériánk képeit!

Egyébként a falucska is üres, a turisták a tengerben hűsölnek, a helyiek otthonaikban. Egy-egy boltos, éttermes tartja a frontot, ők a nagyképernyős tévéken angol nyelvű hírműsorokat, vagy a görög tévé híradóit nézik – egész Európa latolgat, drukkol.

És várja az estét. Amikor elkezdődnek a meccsek, megtelnek a medencés tavernák, s végre levegőt lehet venni a 41 fokos nappali hőség után. Mítoszok jönnek-mennek, a görögök keményen tartják magukat az előszezoni hőségben.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai