hirdetés
hirdetés

Megdőlt a tavalyi egészéves utasrekord a balatoni kompközlekedésben

Az utasszám november végére meghaladta a 2016-os teljes évit.

hirdetés

A Balatoni Hajózási Zrt. kompszolgáltatását Szántódrév és Tihanyrév között már a 2016-os évben is több, mint 1 millió utas vette igénybe, amivel egy 14 éves rekord dőlt meg a kompon utazó személyek számát tekintve.

2017-ben már augusztusban köszönthette a szerencsés egymilliomodik utasát a BAHART és az utasszám november végére meghaladta a 2016-os teljes évit. Mikulás napjára már 1.140.000 fölé emelkedhet a kompot igénybe vevők száma, ami 2% többletet jelent a tavalyi év azonos időszakához képest. Ezzel párhuzamosan emelkedett a szállított gépjárművek száma, a kerékpárok számának növekedése pedig ezt a mértéket is meghaladta az idei évben (+7%).

A BAHART az utazóközönség véleményét is megkérdezve, a napokban vizsgálja annak lehetőségét, hogy milyen finomításokat tud még a menetrenden eszközölni. Cél, hogy a kompindulásokat még inkább úgy alakítsa, hogy a régióban élők, a szolgáltatást a téli időszakban is napi szinten használók igényeinek jobban megfeleljen. A vizsgált optimalizálás egyik eleme, hogy a téli időszakra meghirdetett menetrend idején a reggeli északi parti első kompindulást negyedórával előrébb hozza-e a társaság.

Ezzel elősegítheti a Tihanyból déli partra munkába igyekvő autósok közlekedését, ami akár a szolgáltatást igénybe vevők számának növekedését is eredményezheti (többen érnének be időre a munkába). Esetleges nagyobb számú reggeli forgalom esetén pedig lehetővé válna még egy forduló beiktatása a két part között, a meghirdetett fix indulási időpontok pontos tartása mellett is.

Jelenleg a kompok november 13. és december 31. között óránként közlekednek.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai