Sűrűbb hajójáratok és több kedvezmény a balatoni hajózásban

Sűrűbb hajójáratok és több kedvezmény a balatoni hajózásban 

Elkezdődött a hajózási főszezon a Balatonon.
Kezdődik az előszezon a BAHART-nál

Kezdődik az előszezon a BAHART-nál 

Sűrűbb menetrend és bővülő kedvezmények várják a hajózókat .
Szántód, Tihany, Tomaj és Balaton szolgálatba állt

Szántód, Tihany, Tomaj és Balaton szolgálatba állt 

A BAHART négy új hajóval gazdagodott: a két-két kompot és katamaránt március 28-án, Balatonfüreden, a hajózási szezon kezdetén avatták.
BAHART: 2023 volt az évezred legjobb éve

BAHART: 2023 volt az évezred legjobb éve 

Rekordévet zárt a Balatoni Hajózási Zrt., közel 2 150 000 utas közlekedett 2023-ban a járatain.
Hamarosan forgalomba áll Tihany és Tomaj a tavon

Hamarosan forgalomba áll Tihany és Tomaj a tavon 

A rendszerváltás óta először érkezett négy új hajó a Balatonra, amelyek közül kettő az összeszerelési munkálatok végéhez ért a napokban. A sikeres üzempróbákat követően így megtehette első balatoni kilométereit a Tihany névre keresztelt komp és a Tomaj elnevezésű katamarán.
Sokan váltanak jegyet a BAHART kompokra, sikeresek a programhajók

Sokan váltanak jegyet a BAHART kompokra, sikeresek a programhajók 

A BAHART kompjainak utasszáma elérte az 1 millió főt, a személyhajók utasforgalma pedig meghaladta a félmilliót. Az utóbbi hetek igazi nyári időjárásának is köszönhetően a kompok és személyhajók szinte folyamatosan teljes kapacitással közlekednek a Balatonon.
Új kikötési szabályok a Balatonnál

Új kikötési szabályok a Balatonnál 

Korlátozás és csökkentés az idei évtől a BAHART kikötőhelyein.
Bár télies az időjárás, a Balatonon elindult a hajózási szezon

Bár télies az időjárás, a Balatonon elindult a hajózási szezon 

Nagyszombaton elindult a 177. balatoni hajózási szezon, amelyben a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) a korábbiaknál több programhajóval és főszezoni járattal várja az utasait, hangzott el a társaság szezonnyitó sajtótájékoztatóján, a Szent Miklós hajó fedélzetén.
A rekordévnél is jobbra számít 2023-ban a Bahart

A rekordévnél is jobbra számít 2023-ban a Bahart 

A 2019-es rekordévet is felülmúló tavalyi év forgalmához hasonló, jó évre számít idén a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) - közölte a társaság vezérigazgatója az MTI megkeresésére.
Már egymillió felett a Bahart utasszáma

Már egymillió felett a Bahart utasszáma 

Az idei, 176. hajózási szezonban július közepéig 1 millió utast szállítottak a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) személyhajói és kompjai, tavaly ezt két héttel később érte el az idén is rekordforgalomra számító társaság.

Hajózási főszezon a Balatonon 

Hétvégén elkezdődött a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) 176. hajózási főidénye: 17 kikötőben felújított hajókkal, megújult és kibővült menetrenddel várják a hajózni és kirándulni vágyókat, áll a társaság közleményében.  

Rekordforgalomra számít nyáron a Bahart 

A korábbi forgalmi rekordok megdöntésére számító Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) bővítette nyári menetrendjét, elindította az online jegyvásárlást, megújította arculatát és felújította flottáját az idei nyári szezonra - jelentették be a hajózási szezonindító sajtótájékoztatójukon pénteken, egy katamaránon a tó közepén.

Tovább jár a balatoni komp, több helyről indulnak menetrendi hajók 

Esténként tovább jár a balatoni komp, a hétvégén sűrűbben közlekednek a menetrendszerinti hajók Fonyód és Badacsony között, és több kikötőből indulnak már járatok - közölte a Balatoni Hajózási Zrt. a honlapján.

Megérkezett az első új komp a Balatonra 

Folytatódik a Balatoni Hajózási Zrt. flottájának megújítása. Az első komp néhány napja került vízre, és még az idén mind a négy új hajó megérkezik a Balatonra.

Fejleszti infrastruktúráját a Bahart 

Idén és jövőre 400 millió forintot fordít flottájának korszerűsítésére a Bahart. Két új komp és két új katamarán gyártása is folyamatban van.

Kiugróan nőtt a balatoni komp forgalma 

Folyamatosan és kiemelkedően nőtt a balatoni komp forgalma az elmúlt években, a várakozások szerint az idén a szállított személyek száma 38 százalékkal, a gépjárművek száma 50 százalékkal lesz több, mint 2015-ben, a kerékpároké pedig megduplázódik - áll a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) közleményében, amelyet szerdán juttattak el az MTI-hez.

Korszerű belső teret kaptak a balatoni hajók 

Megújul a Bahart flottája a 175. jubileumi szezonkezdetre. A balatoni hajózási társaság több mint 200 millió forintot fordít korszerűsítésekre annak érdekében, hogy modern utazási feltételeket és üzembiztos működést biztosítson a húsvéti szezonkezdetre - írja a sonline.hu.

A tervek szerint elindulnak a Balatonon a menetrendi hajók húsvétkor 

A vírushelyzet miatt a hagyományos hajózási szezonnyitó ünnep elmarad nagyszombaton, de a tervek szerint elindulnak a települések közötti hajójáratok és sétahajók a járványügyi előírások szigorú betartásával - nyilatkozta a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója csütörtökön az MTI-nek.

Új kompokat, katamaránokat gyártanak a Balatonra 

Mintegy 5,7 milliárd forint értékben megkezdődik két 45 méteres komp és két, 35 méter hosszú katamarán gyártása a Balatonra, miután eredményesen zárult a Balatoni Hajózási (Bahart) Zrt. tavaly novemberben indított nyílt, európai uniós közbeszerzési eljárása - közölte a társaság csütörtökön az MTI-vel.

Távozik posztjáról a Bahart vezérigazgatója 

A Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) vezérigazgatója közös megegyezéssel távozik posztjáról - erősítette meg az MTI információit a Magyar Turisztikai Ügynökség.

Hétfőtől óránként közlekednek a balatoni kompok 

Hétfőtől téli menetrend szerint, rövidebb ideig járnak, és a korábbi 40 percenkénti gyakoriság helyett óránként indulnak a balatoni kompok Szántód és Tihany között - tudatta a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART).

Emelkedik az ár a balatoni kikötőkért, kempingekért? 

Éles árverseny alakult ki a csopaki kikötőért: a szerdán záruló árverésen 52 millió forintról indult a licit, ami kedden délután már 464 milliónál járt. Az állami többségi tulajdonba került Balatoni Hajózási Zrt. több értékes ingatlana is kalapács alá került, köztük van a balatonszemesi Hattyú Kemping, a balatonboglári Sellő Kemping és a siófoki Hotel Móló is - írja a napi.hu.

Utóidényi menetrend a Balatonon 

Augusztus 31-től utóidényi menetrend szerint közlekednek a menetrendszerinti személyhajók és kompok a Balatonon a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) tájékoztatása szerint.

Új hajók a Balatonon, egyre növekvő foglalás 

Elkészültek a Balatonon közlekedő hajók koncepciótervei, így hamarosan indulhat a közbeszerzés melynek köszönhetően a Balatoni Hajózási társaság európai színvonalú hajózási feladatokat láthat el. Egyebek mellett erről beszél legújabb podcastjában a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója.

Nem indul be áprilisban a balatoni hajózási szezon 

Elmarad a hagyományos húsvéti hajózási szezonnyitás a Balatonon a koronavírus-járvány miatt - közölte a Balatoni Hajózási Zrt. a honlapján hétfőn.

Elégedettek az utasok a BAHART szolgáltatásaival 

A 173. hajózási szezon hivatalosan csak 2019. október 23-án ér véget a Balatonon, így a legforgalmasabb útvonalakon hétvégente továbbra is közlekednek a hajójáratok, 4 kikötőben sétahajózásra is van még lehetőség. Várhatóan az elmúlt 3 évhez hasonlóan 2019-ben is 700.000 fölé emelkedik a személyhajókkal szállított utasok száma. Ennek érdekében a hivatalos hajózási szezon zárását követően késő ősszel, sőt télen is készül hajózási szolgáltatásokkal a Társaság. A kínálatban szerepelnek a Balaton-parti települési rendezvényekhez kapcsolódó egyedi menetrendi járatok, valamint az elmúlt években sikeresen bevezetett olyan tematikus hajójáratok is, mint a Halloween Hajó, vagy a Mikuláshajó.

Komoly forrásokra van szüksége a balatoni hajózásnak 

A Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) fenntartható versenyképességének megteremtéséhez a következő évtizedben mintegy 20 milliárd forint forrásra van szüksége, a menetrendi hajózás állami támogatása mellett - mondta Kollár József, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) ülésén pénteken Siófokon.

Jó szezont zárt a BAHART 

Július 6-án kezdődött a 173. hajózási szezon főidénye, melyet a BAHART idén nyáron az előző évhez képest további egy héttel hosszabbított meg. Így egészen szeptember 1-ig várta az utasokat a települések közötti legsűrűbb menetrendi hajózással, valamint a teljes séta- és programhajó kínálatával.

Átlépte a félmilliós utasszámot a BAHART 

Az előzetes forgalmi adatok alapján 2019. augusztus 15-én éri el a BAHART személyhajózási forgalma a félmillió szállított utast. A BAHART ezért egy véletlenszerűen kiválasztott utazót köszönt egy másik apropó kapcsán a badacsonyi hajóállomáson.

Indul a hajózási főszezon a Balatonon 

Július 6-án kezdődik a 173. hajózási szezon főidénye, melyet a BAHART idén nyáron az előző évhez képest további egy héttel hosszabbított meg - így egészen szeptember 1-ig várja az utasokat a települések közötti legsűrűbb menetrendi hajózással, valamint a teljes séta- és programhajó kínálatával.

Nagyszombaton indul a hajózási szezon 

A BAHART az elmúlt három – kiemelkedően sikeres – szezont követően, 2019-ben is minden korosztálynak hajózási lehetőséget kínáló szolgáltatáspalettával, az utasigényekhez még inkább optimalizált menetrenddel várja a hajózni és kikapcsolódni vágyókat a Balatonon. A BAHART 2019-ben az utazási szokások változását és az elégedettségmérési tapasztalatokat figyelembe véve kialakított hajóindulásokkal, valamint egy teljes héttel meghosszabbított főidényi menetrenddel készül.

Az MTÜ-höz kerülnek az állami hajós cégek 

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) Zrt. gyakorolja a jövőben a Mahart-PassNave Személyhajózási Kft. és a Balatoni Hajózási Zrt. feletti tulajdonosi jogokat – derül ki Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszternek a Magyar Közlönyben közzétett rendeletéből.

Korán örültünk! 

Rövid ideig tartott a boldogságunk amiatt, hogy csak a járművek díja emelkedett a kompokon, váratlanul a személyhajók több díja is megindult felfelé a bicikliké, autóké után.

Javulnak a balatoni sétahajózás feltételei 

A Gazdasági Versenyhivatal a Balatoni Hajózási Zrt. piaci erőfölényével való feltételezett visszaélését vizsgálta . A vállalkozás az eljárás hatására több, a versenyt élénkítő lépést tett, és további, újszerű intézkedések foganatosítását is vállalta. A Hivatal – tekintettel a kötelezettségvállalásra – jogsértést nem állapított meg az ügyben, így bírságot sem szabott ki.

Kiemelkedő forgalomra számít az idén a BAHART 

A személyhajózásban az utasok száma szeptember 9-ig, az utószezon végéig meghaladta a 717 ezer főt, ami magasabb, mint a 2017. évi teljes utasforgalom - közölte Kollár József, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója, gróf Széchenyi István, a balatoni gőzhajózás megalapítójának születésnapja alkalmából tartott ünnepi rendezvényen Tihanyban.

Siófokon is indul hajós képzés 

A Siófoki Szakképzési Centrum és a BAHART hajós képzést indít ősszel Siófokon. Első lépcsőben érettségire épülő felnőttképzés keretein belül indul az oktatás, de a cél mindenképp egy hajós technikus szakgimnáziumi osztály indítása a városban — közölte pénteken a BAHART.

Elhárult az államosítás veszélye 

Nem veszélyezteti az újra államosítás és várhatóan ezzel járó későbbi magánosítás a Balatoni Hajózási Zrt-t (Bahart) azt követően, hogy a kormány újabb haladékot adott az önkormányzatoknak a tőkejuttatási kötelezettség teljesítésére — számolt be a Balatontipp.hu.

Hajóra fel! 

Az elmúlt években töretlen volt a balatoni turizmus fejlődése, de fel kell készülni a vendégek fogadására és szórakoztatására esős napokon is, csak így lehet a Magyar Turisztikai Ügynökséggel karöltve megvalósítani, hogy négy évszakos turisztikai célpont legyen a Balaton.

Sűrűsödik a balatoni komp menetrendje 

A balatoni komp sűrűbben és hosszabb üzemidőben közlekedik szerdától - közölte a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) az MTI-vel hétfőn.

Beváltak a remények: pörög a téli komp a Balcsin 

Népszerűek a január 1-jétől Tihanyrévből negyedórával korábban induló balatoni kompok a rendszeresen utazók körében. Beváltotta a reményeket a BAHART – a helyi lakossági igényekhez még inkább illeszkedő – téli kompmenetrendje - a BAHART tájékoztatása szerint.

Megdőlt a tavalyi egészéves utasrekord a balatoni kompközlekedésben 

Az utasszám november végére meghaladta a 2016-os teljes évit.

Állami kézbe kerülhet a BAHART 

Az ügy hátterében a tulajdonos balatoni önkormányzatok (21 település) tőkeemelési kötelezettsége áll.

Időt nyertek a balatoni önkormányzatok 

Jövő márciusig kaptak haladékot a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) feltőkésítésére. 

Elégedettségi felmérés eredmények a BAHART-tól 

A Balatoni Hajózás az idei főszezonban is reprezentatív elégedettség felmérést végzett a menetrendi és sétahajók utasai körében. Összesen több, mint 3300 kitöltött kérdőív alapján összesítették az idei utaselégedettségi mutatókat.

A balatoni személyhajózás és a komp forgalma is nőtt 

A személyhajózás és a kompágazat árbevétele is nőtt az év első nyolc hónapjában a Balatoni Hajózási Zrt.-nél a tavalyi hasonló időszakhoz képest - mondta Veigl Gábor gazdasági vezérigazgató-helyettes az önkormányzati tulajdonban lévő hajózási társaság nyárzáró sajtótájékoztatóján Siófokon pénteken.

Ünnepélyesen felavatta a Bahart a felújított Kossuth kompot 

A közel 150 millió forintos saját beruházás keretében felújított Kossuth Lajos kompot ünnepélyes szalagátvágással a Balaton közepén avatta fel Witzmann Mihály Somogy megyei országgyűlési képviselő, Dr. Bóka István a BFT elnöke, Vízvári Attila – Szántód és Tósoki Imre – Tihany települések polgármestereinek közreműködésével.

1,5 milliárd forintos beruházásra készül a BAHART 

A BAHART saját forrásból közel 1,5 milliárd forint beruházást valósít meg két év alatt a Balaton régióban. 

Átadták a Nemzeti Regatta 2016 Siófok nevű motorost 

Nagypénteken Dr. Mosóczi László a Fejlesztési Minisztérium közlekedésért felelős helyettes-államtitkára adta át ünnepélyesen a forgalomnak a BAHART új hajóját a Nemzeti Regatta 2016 Siófok nevű motorost.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!