hirdetés
hirdetés

Megnyílt a Kumánia gyógyfürdő

Május elsején átadták a város új létesítményét, a Kumánia Gyógy- és Strandfürdőt, valamint a három csillagos Hotel Kumániát Kisujszálláson.

hirdetés

A létesítmények bruttó 1,8 milliárd forintból valósultak meg. A két beruházás az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

A komplexumot Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter mellett a város polgármestere, Kecze István, valamint a kivitelező Kalotherm Zrt. vezetője, Szabó Lajos adta át.

A 2010 májusában kezdődött projektek részeként épült egy 58 méter átmérőjű, kör alakú medencetér, így az eddigi szezonális fürdő télen-nyáron látogatható.

További képek a galériában!

Az új főépületben a számos, beutalóval is elérhető fürdőgyógyászati szolgáltatás mellett helyet kapott a fizioterápiai szakrendelés is, így a betegek mindent egy helyen vehetnek igénybe. Wellness elemekkel, finn és infraszaunával, Kneipp-taposóval, gőzkabinnal, fény- és aromaterápiával bővült a fürdő kínálata.

Amikor a felnőttek a termálmedencében vagy a jakuzziban pihennek, vagy a kezeléseken vesznek részt, a gyerekek a gyermekmedencében, illetve az 1,4 méter mély pancsolóban szórakozhatnak.

A fürdő épületének folytatásában épült a 3 csillagos Hotel Kumánia. Az épület 30 szobájában 60 vendéget tudnak fogadni. A családosokat összenyitható, pótágyazható szobákkal, a mozgáskorlátozottakat pedig külön akadálymentesített szobákkal várják. A fürdő és a hotel épülete is teljes mértékben akadálymentesített, így a mozgásukban korlátozottak mellett a hallás- és látássérültek is igénybe tudják venni.

A kisújszállási fürdőt szeretnék minél hamarabb országos rangra emelni, ez nemcsak a strand, hanem a hotel szempontjából is fontos, hiszen az új, háromcsillagos szállodában már kényelmesen pihenhetnek a városba érkezők, és így nem csak egy napra maradhatnak.

- Külön vonzereje a fürdőnek, hogy a megyében egyedül itt van fizioterápiás szakorvosi ellátás – mondta lapunk munkatársának Torkos György, az intézmények igazgatója, aki nagy tapasztalatokkal rendelkezik, hiszen az ő nevéhez fűződik Cserkeszőlő gyógyfürdőjének modernizálása és bővítése, és az uniós támogatással megvalósult háromszintes, hatmedencés téli fürdőt is az ő idejében hozták tető alá.

Az igazgató azt is elmondta, hogy a gyógyászati részleg munkája egy hónap múlva, június elsejétől indul meg. 

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai