hirdetés
hirdetés

Mire volt elég 6 milliárd?

Megújult Siófok belvárosa, teljes egészében átalakult a Fő tér arculata és június 21-én átadják a 100 éves Víztornyot is.

hirdetés

Siófok az elmúlt években számos beruházással igyekezett növelni a város vonzerejét. Most több mint 6 milliárd forintnyi fejlesztés valósult meg a városközpontban - a legnagyobb hangsúlyt az autómentes, sétálóutcás, korzós jelleg kialakítása kapta, valamint a megjelenésében és funkciójában is megváltozott Víztorony, amit 100. születésnapján, június 21-én adnak át a nagyközönségnek. A városközpont arculatát meghatározó épület glóbuszában (ahova lifttel lehet feljutni) kávézó és körbe-körbe forgó, interaktív kiállítótér működik majd, míg a földszinten kialakított Tourinform Iroda már február óta üzemel. Felépült továbbá az új Regionális Történeti Kutatóintézet és Könyvtár épülete valamint az elbontott Sió áruház helyén a Sió Pláza bevásárlóközpont is. „Az átfogó fejlesztéseknek köszönhetően Siófok városa, amely a Balaton régió egyik megkerülhetetlen települése, színvonalas szolgáltatásokkal, minőségi környezettel, új arculattal várja a vendégeit. Úgy vélem, a kínálati paletta bővülése a jövőben újabb vendégkörök megjelenését is eredményezni fogja és hozzájárul a turisták és a helyi lakosok elégedettségének növeléséhez” – hangsúlyozza Benkő Krisztina, a Balatoni RMI megbízott igazgatója.

fotó: Antal Fülöp
fotó: Antal Fülöp

Ami a többi fejlesztés illeti: a siófoki kikötő felújítási munkái három ütemben zajlanak. Elsőként a térburkolat cseréje történt meg, majd kialakították a hajóbeállók és a rózsakert közötti biztonságos partfalat, végül pedig a móló újul meg, és elkészül a régen várt éjszakai mólóvilágítás is a teljes szakaszon. A munkálatokat várhatóan 2013 májusában fejezik be. A felsoroltakon túlmenően elindult a siófoki szállodasor felújítása, több étterem és szálloda is megszépült a szezonra.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!