hirdetés
hirdetés

Nagyváradon kapnak versenytársat az észak-alföldi fürdők

Fogászat, fodrászat, egészség- és szépségmegőrző szolgáltatások, orosz, finn, valamint száraz szauna, infra- és jégkabin, török fürdő, aromaterápia, 12 belső, 6 külső medence is lesz a március végén avatandó, de csak májustól látogatható nagyváradi Nymphea Wellness és Termálközpontban.

hirdetés

Lesz gyermek- és felnőtt medence, valamint sportolásra alkalmas, a nemzetközi versenyek követelményeinek megfelelő medence, 50 x 25 méteres uszoda, 25x25 méteres három tornyos ugrómedence. Jelenleg a parkosítás, a külső medencék befejezése folyik, s ezzel párhuzamosan már elkezdték a berendezkedést a vendéglátóipari egységek.

Nagyvárad Polgármesteri Hivatala uniós forrásra pályázott a beruházás kivitelezésére, csakhogy mivel nem tartották a 2015. decemberi átadási határidőt, a vissza nem térítendő finanszírozás egy részét elbukják, ami elérheti a 444 ezer eurót. A régi, nagyváradi városi strand helyére álmodott akvapark kivitelezése 19,6 millió euróba (plusz áfa) kerül – 7,2 millió euró vissza nem térítendő támogatás –, s közel ezer vendég fogadására alkalmas.

Az új fürdőkomplexum biztosan konkurenciát teremt a bihariak által közkedvelt Hajdúszoboszlónak, még akkor is, ha ez utóbbi szolgáltatásai, mérete messze meghaladják a nagyváradiét.

A várható megnyitás után azonban még folytatódnak a környék rendezési munkálatai, mert Ilie Bolojan polgármester szerint a 400 férőhelyes parkoló biztosan nem készül el májusig.

Az akvapark kivitelezését a szegedi KÉSZ Építő és Szerelő kft. nyerte el.

Az észak-alföldi fürdőknek egyébként nem ez lesz az első komoly versenytársuk a határ túloldalán: 2013-ban nyitott meg Szatmárnémeti mellett az Aqua Star Aquapark, ahol 5000 m2-es területen gyógyvizes medencék, tanmedence, szaunavilág és csúszdapark várja a vendégeket. 

Nymphea - látványterv
Nymphea - látványterv

Irházi János
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai