hirdetés
hirdetés

Négy újabb magánszálláshelyet koronáztak meg

Négy újabb magánszálláshely kapta meg a minősítést tanúsító védjegyét szerdán a Nemzetgazdasági Minisztériumban.

hirdetés

A Nemzeti Magánszállás Tanúsító Védjegyrendszer huszadik védjegytábláját adta át dr. Nemes Andrea, a Nemzetgazdasági Minisztérium Turisztikai és Vendéglátóipari Főosztályának vezetője, valamint a Magánszállásadók Országos Szövetsége vezetője Trangóni Katalin. Az immár 20 minősített szolgáltató közül 12 négy koronás, 8 pedig három koronás besorolással dicsekedhet.

Jelenleg már öt szálláshelytípus minősíthető Nemzeti Tanúsító Védjeggyel. Ezek a falusi szálláshelyek; a vendégszobák, vendégházak, apartmanok; a kempingek, az üdülőház-telepek, valamint a szállodák. A Nemzeti Tanúsító Védjegyrendszerhez önkéntesen csatlakozhatnak a szolgáltatók.

Nemes Andrea elmondta, hogy a szálláshelyek kötelező osztályba sorolása helyébe a vállalkozásokat segítő, a hatékony piaci megjelenést, kereskedelmi kommunikációt szolgáló minősítési rendszer került. A szálláshelyek minőségét tanúsító védjegy az üzemeltetési követelményeken túl alkalmas a szálláshelyek minőségének a szakmai elvárások szerinti értékelésére, a magas minőségű szolgáltatások pozitív megkülönböztetésére, és így elősegíti, hogy a fogyasztó megfelelő információk birtokában az elvárásainak megfelelő szolgáltatót válasszon.

A szálláshely-szolgáltatási tevékenység folytatásának részletes feltételeiről és a szálláshely-üzemeltetési engedély kiadásának rendjéről szóló 239/2009. (X. 20.) Korm. rendelet értelmében megszűnt a szálláshelyek kötelező minősítése, ennek alapján a minősítés önkéntes tanúsító rendszerek útján vagy egyéb módon történhet. A kormányrendelet 2012. június 30-ig adott lehetőséget a korábbi minősítési rendszer szerinti besorolási kategóriák alkalmazására.

Az állami tulajdonú tanúsító védjegyek kidolgozása a szabályozás módosulását követően azonnal elkezdődött, ennek eredményeként a szálláshely üzemeltetők az átmeneti időszakban - 2009. október 25-től 2012. június 31-ig - használhatták a korábbi minősítési rendszer szerinti besorolást, napjainkban ez a lehetőség azonban már megszűnt. A védjegyhasználat jogszerűségét és a minősítési kritériumok fennállásátt rendszeres időszaki ellenőrzés garantálja.

A szálláshelyek pedig: 

AAL Vendégház - Hévíz - 3 korona
Mountex Vendégház - Bük - 3 korona
Herbert Apartman - Bük - 3 korona
Ilona Vendégház - Hajdúszoboszló - 4 korona

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai