Nemzetközi Hetet rendezett az Edutus Főiskola

Az Edutus Főiskola 2016. április 10-15. között immár 21. alkalommal rendezte meg a Nemzetközi Hetet Budapesten, a Falk Miksa utcai reprezentatív épületében.

Az Edutus Főiskola 2016. április 10-15. között immár 21. alkalommal rendezte meg a Nemzetközi Hetet Budapesten, a Falk Miksa utcai reprezentatív épületében. A hat angol nyelvű és egy német nyelvű szakmai kurzuson összesen 75 külföldi (belga, francia, görög, holland, szlovák, szlovén, török és határon túli magyar), valamint 51 magyar hallgató vett részt, akik szállodafejlesztés, interkulturális marketing, trendek és kihívások a marketing területén, webdesign, új kihívások a turizmusban, pénzügy vagy a vállalkozói kreativitás témák közül választhattak.

A Nemzetközi Hét programjában az oktatáson kívül számos más esemény is szerepelt: nyitófogadás, budapesti városnézés, egész napos kirándulás és csapatépítés a Szentendrei-szigeten, majd hajózás, romkocsmatúra, látogatás a Széchenyi fürdőben, búcsúvacsora a tanárok részére. Eközben lehetőséget kaptak a hallgatók intézményük bemutatására, illetve hazájuk gasztronómiai különlegességeinek megismertetésére.

Dr. Jandala Csilla, az Edutus Főiskola rektora, a turizmus-vendéglátás képzés vezetője szerint az Edutus Főiskola Nemzetközi Hete azért is különleges, mert más országok felsőoktatási intézményeivel összehasonlítva ezt a hetet a hallgatóknak szánják, a fő cél, hogy minél többen megismerjék a főiskolát, és minél többen jöjjenek vissza később részképzésre. Az elmúlt évek azt bizonyítják, hogy egyre több diák él ezzel a lehetőséggel. Ráadásul a turizmusra is hatással van a rendezvény, mivel a külföldi résztvevők többsége először látogat Magyarországra, és a látottak, illetve az átélt élmények hatására többen visszatérnek turistaként barátaikkal, családjukkal.

A magyar diákok számára nagy könnyebbséget jelent, hogy egy teljes hetet nemzetközi környezetben, mégis a lakóhelyükön tölthetnek el. A részvétel a turizmus-vendéglátás szakos hallgatók számára legalább egy alkalommal tanulmányaik során kötelező, azaz a diploma megszerzésének feltétele. Lehetőséget ad továbbá az esemény a szakmai gyakorlat elmélyítésére, hiszen ebben az évben is turizmus-vendéglátás szakos hallgatók segítettek a szervezésben és a rendezvény lebonyolításában.


Országos madárszámlálásra hívják a lakosságot

Országos madárszámlálásra hívják a lakosságot 

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) Nagy téli madárles címmel országos madárszámlálásra hívja a lakosságot február 28-ig.
Már az eplényi síarénában is lehet síelni

Már az eplényi síarénában is lehet síelni 

Az 1-es pálya mellett a kölcsönző és a síoktatás is működik...
Egy természetes tó, ahol biztonságos a korcsolyázás

Egy természetes tó, ahol biztonságos a korcsolyázás 

Szerencsére az elmúlt napok hideg időjárásának köszönhetően immár arra is van lehetőség, hogy természetes körülmények között, vagyis egy befagyott tavon korcsolyázzunk.
Minden ötödik szilveszteri foglalás az észak-alföldi turisztikai régióba szólt

Minden ötödik szilveszteri foglalás az észak-alföldi turisztikai régióba szólt 

Eger, Gyula és Szeged volt a legvonzóbb úti cél az óév-búcsúztató vendégek körében.
Változás a MABEUSZ elnökségében

Változás a MABEUSZ elnökségében 

2025. január 1-től Lázár Judit átadja a MABEUSZ elnökségi feladatokat. 
Minden, ami a 2025-ben nyíló HoReCa Design kiállításról tudható

Minden, ami a 2025-ben nyíló HoReCa Design kiállításról tudható 

A februárban debütáló kiállítás szervezőjét és egyik kiállítóját kérdezzük.
Tucatnyi helyen köszöntik jeges vizes fürdéssel az újévet

Tucatnyi helyen köszöntik jeges vizes fürdéssel az újévet 

A Balatonnál, a Tisza-tónál, a Ráckevei-Dunánál és például Orfűn is szerveznek jeges vizes csobbanást január elsején, illetve 2025 első hétvégéjén.
Kolodko-rajongók figyelmébe: új szoborkompozíció némi politikai fricskával

Kolodko-rajongók figyelmébe: új szoborkompozíció némi politikai fricskával 

A gerillaszobrász szenteste helyezte el legújabb alkotását, ami ezúttal nem is egy, hanem két szeretni való mesehőst formál meg.
NGM: 2025-ben erősen csökkentik a vendégmunkások számát

NGM: 2025-ben erősen csökkentik a vendégmunkások számát 

A nemzetgazdasági miniszter 35 ezerre csökkenti a vendégmunkás-kvóta maximumát 2025-ben.
God jul! – svédül „Boldog karácsonyt!” jelent

God jul! – svédül „Boldog karácsonyt!” jelent 

A megszokott formulától kissé eltérő ünnepi üdvözlet Olvasóinknak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.