hirdetés
hirdetés

Nincs alkohol az American Airlines belföldi járatain

Az American Airlines is csatlakozott a Southwest légitársasághoz, amely felfüggesztette az alkoholárusítást a járatain.

hirdetés

A döntés előzménye: a Southwest egyik légiutas-kísérőjét nemrégiben olyan súlyosan bántalmazták, hogy elvesztette két fogát, írja meg külföldi lapértesülések alapján az index.hu portál.

123rf
123rf

„A légiutas-kísérők minden nap a frontvonalban állnak. Nemcsak az utasok biztonságát szavatolják, hanem eloszlatják félelmeiket, és érvényesítik a szövetségi irányelveket, köztük az arcmaszk viselését”, emlékeztetett az American légiutas-kiszolgálásért felelős igazgatója. „Az elmúlt héten azonban egyesek nyugtalanító helyzeteket teremtettek a repülőgépek fedélzetén. Hadd legyek egyértelmű: az American Airlines nem tolerálja a személyzetünkkel szembeni bántalmazást vagy rossz bánásmódot”, üzente Brady Byrnes.

Más légitársaságokhoz hasonlóan az American tavaly márciusban függesztette fel először az alkoholárusítást, hogy csökkentse a személyzet és az utasok közötti feszültséget, és a biztonságos repülést szavatoljon.

Csupán a Southwest járatain április 8. és május 15. között 477 alkalommal regisztráltak helytelen viselkedést az utasok részéről.

Az év kezdete óta összesen 2500 bejelentés érkezett. Ezek zöme azokra vonatkozott, akik elutasították a maszk viselését, ami az amerikai járatokon szeptember 13-ig kötelező. Az American Airlines eddig a határidőig függeszti fel az alkohol felszolgálását belföldi járatain. Ugyanakkor a business és az első osztály utasai rendelhetnek bort, sört vagy koktélt.

A Southwest azonban súlyos támadás után határozatlan időre zárolta a szesz árusítását.

A United a két óránál hosszabb járatokon engedélyezi az alkohol fogyasztását, a Delta pedig nem vezetett be korlátozást.

A teljes cikk megtalálható: ITT

(forrás: Index)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk