hirdetés
hirdetés

Nőttek tavaly Csehország turisztikai bevételei

Tavaly 137,8 milliárd koronát költöttek a külföldi turisták Csehországban. Ez az összeg 2,1 milliárd koronával több, mint 2011-ben - közölte kedden az idegenforgalommal foglalkozó CzechTourism ügynökség a cseh jegybank kimutatására hivatkozva.

hirdetés

Az idegenforgalomból származó csehországi bevételek növekedése mögött elsősorban az egyre nagyobb vásárlóerővel rendelkező orosz turisták állnak, de újra emelkedik a német turisták költekezési kedve is.

A tavalyi évben az első negyedév volt a legjobb, amikor 15,5 százalékkal emelkedtek a bevételek az egy évvel korábbihoz képest. A tavalyi utolsó negyedév azonban rontott a mérlegen, mert éves szinten kisebb volt a bevétel, mint egy éve.
Tavaly az egész évben 7,2 millió külföldi turista érkezett Csehországba, 6,8 százalékkal több, mint 2011-ben. A külföldiek 20,6 millió éjszakát töltöttek a kereskedelmi szálláshelyeken, 5,8 százalékkal többet az előző évinél. A turisták átlagosan 2,9 éjszakát töltöttek el a kereskedelmi szálláshelyeken.

A legtöbb külföldi turista tavaly is Németországból és Oroszországból érkezett Csehországba. A német turisták száma 2,2 százalékkal 1,42 millióra nőtt, ők 4,6 millió éjszakát töltöttek el, ez 0,4 százalékos emelkedés. Oroszországból 698 ezren látogattak Csehországba, majdnem húsz százalékkal többen, mint 2011-ben.

Tavaly jelentősen nőtt a kínai (34 százalék), a dél-koreai (33 százalék) és az amerikai (17 százalék) turisták száma is Csehországban.

Tekintettel a kínai piac növekvő fontosságára a CzechTourism az idén új állandó képviseletet nyit Sanghajban.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai