hirdetés
hirdetés

Ősszel nyarazunk

Hagyományosan ősszel jelennek meg az Österreich Werbung (ÖW) szervezésében azok az osztrák turisztikai szolgáltatók, akik nagyon várják a következő nyár magyar vendégeit.

hirdetés

Ezúttal a budapesti Kempinski szálloda adott otthont az eseménynek. A 22 osztrák szolgáltató és marketingszervezet zöme a már jól bevált desztinációkat képviselte, de természetesen Ausztriában is van új a nap alatt, amennyiben a magyar utazóközönséget célozzák. Teljesen újként tűnt fel a színen az idei őszi kínálatban a Wiener Mozart Konzerte és a Hundertwasser Múzeum.

De a novíciusok közt tarthatjuk számon Burgenlandot is, mely az osztrák tartományok közül a legnagyobb növekedést könyvelhette az elmúlt években magyar érkezésekből és vendégéjszakákból. A 2000-ben mért 2 841 érkezésünk tavaly már közel 10 ezerre nőtt, míg az évezred eleji 9 759 vendégéjszaka 2014-re 29 911-re dagadt. Ha valaki netán keveselné: kis hazánk a tartomány 4. legnagyobb küldőországa az osztrákok, németek és svájciak mögött. Mindezzel egész korrekt költés járt; honfitársaink bukszáiból 3,499 millió euró vándorolt a burgenlandi turizmus zsebébe. Az átlagos tartózkodás hosszán lehetne csiszolni - derül ki a tartományi marketingszervezetet képviselő Michaela Fischbach szavaiból. Míg az átlagos tartózkodásunk 1-2 éjszaka között mozog, addig sokan csak egy napra érkezünk. Színes kínálattal igyekszik a határ menti tartomány őket is ott tartani pár napra: a Fertő-tó önmagáért beszél legyen az ember bringás vagy bringátlan. Ha mégis az előbbi, akkor az „Egy szelet paradicsom” névre keresztelt, 260 kilométeres kulináris bringautat ki ne hagyja. És vannak még a várak, paloták és a sok-sok fesztivál. Jellemzően nyáron érkezünk Burgenlandba, de a hideg évszak is tartogat ezt-azt, mondjuk egy karácsonyi vásárt.

A nyárnál maradva: a tavalyi 1,7 millió vendéjszakánk és mintegy félmillió érkezésünk 60%-a télre esett, ami általában igaz a régió országaira - magyarázza Emanuel Lehner az ÖW budapesti képviseletének vezetője. Sielés rulez mint rendesen, de a mintegy 400 ezer magyar síelő meggyőzésével az osztrákoknak már nem kell sokat bajlódni; 70%-uk Ausztriát választja. A nyárért viszont kell versenyezni egyéb környező országokkal. Tavak, túrázás, városnézés, kultúra és eszem-iszom a magyarok nyári ausztriai listája. Ők a nyugisabb pihenést szeretik a csehekkel, lengyelekkel ellentétben, akik leginkább az alpesi csúcsok megmászása miatt érkeznek - árul el pár dolgot a motivációkról Lehner. Népszerű városok Graz, Bécs, Salzburg illetve Linz feljövőben, míg a tartományok közül Karintia szerez rendre vezető pozíciót.

Az idei számokat illetően megtudjuk, hogy az érkezések száma összességében nő, de a tartózkodás ideje kissé rövidülhet, így jelentős változás nem várható 2014-hez képest.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai