hirdetés
hirdetés

Pokorádi Sándor

Ha egyszer valaki arra kérne, soroljam fel életem legnehezebb interjúalanyait, Pokorádi Sándor, a tapolcai Hunguest Hotel Pelion igazgatója biztos dobogós helyen végezne. Ugyanis szinte harapófogóval kell belőle kihúzni minden egyes szót. Csak ül az emberrel szemben kedvesen, kicsit sejtelmes félmosollyal, és nem árul el magáról semmit sem. Két dolgot kivéve. Ez is kiderül a most következő beszélgetésből…

hirdetés

2ht Csupán két téma felvetésénél nyílik meg igazán. Az egyik most éppen 5 kg 8 deka, sűrű fekete a haja, naponta négyszer eszik, Aliznak hívják és ő az unoka.

–Nézze a képeket, hát nem gyönyörű?Amint vége itt Pesten ennek a hunguestes összejövetelnek, azonnal autózunk fel a nejemmel Prágába, és ott töltjük a hétvégét ezzel az imádott csöppséggel.

2ht A másik, lényegesen nagyobb „falat”, és szintén úgy beszél róla, mint a szeme fényéről: 228 szobával rendelkezik, idén július 1-jén nyílt egy négyhektáros park közepén, saját termálvízkútja van, és különleges gyógybarlangot rejt a mély. Sportpálya, fitnesz- wellness szolgáltatások köre tartozik hozzá, és Hotel Pelionnak hívják. Tulajdonképpen honnan jött ez a furcsa elnevezés?

– A fiamnak köszönhetem. Ő mondta a tanulmányai alapján, hogy van egy hegy Görögországban (ez a Pelion), amelynek barlangjában a monda szerint Aszklépiosz, a gyógyítás istene lakott. Mivel gyógybarlangunk van, gondoltam, jelzésértékű lehet ez az elnevezés.

2ht Nyáron nyitottak – hol tart most a Pelion?

– Bár Tapolcán van egy minősített gyógybarlang, eddig erről kevesen tudtak, így egyelőre nehéz elérni a gyógyvendégeket. A szállodánknak különben közvetlen összeköttetése van a barlanggal. Az eddigi, ez évi eredményeinkkel elégedett vagyok: itt tartották nálunk nyár végén az MSZP frakcióülését, egyébként pedig számos prominens politikus pihent már nálunk. Azonkívül gyógyszergyárak, iparkamarák, régiósülések és más, többnapos rendezvények zajlottak a szállodánkban – beindult tehát az élet, az incentive vendégkör már tud rólunk, ismer minket, és ami a fő, ajánlja másoknak is a helyet.

2ht És mi a helyzet a magánvendégkörrel?

– Ott még van bőven tennivaló, hogy felhívjuk magunkra a figyelmet. A megfelelő foglaltság kialakítása – ez a jövő zenéje. Ezért is vállaltam ezt a munkát öt évre, mert ilyen kihívást, ekkora feladatot, az ismeretlenségből a keresett szállodák körébe való átjutáshoz idő kell. Be kell vezetni az intézményt mind idehaza, mind külföldön – ez az, ami a legjobban izgat. Csodálatos feladat, mert a szállodának minden feltétele megvan ahhoz, hogy a vállalt munka sikerrel járjon. Roppant biztató előjel, hogy a karácsonyi kampányunknak köszönhetően 30-40 százalék körüli a legszebb családi ünnepekre a foglaltságunk, szilveszterre pedig gyakorlatilag telt házat várunk.

2ht Úgy tudom sok ismert személyiség megfordul önöknél. Vágó István álítólag olyan jól érezte magát, hogy úton-útfélen ajánlja barátainak majd a helyet.

–Így is történt, ismert médiaszemélyiségek jelezték, hogy nálunk töltik az év utolsó napjait. Ami természetesen jót tesz a hotel hírnevének és a hozzánk érkező vendégek körében is nyilván tetszést arat.

2ht Van az önök szállodájában még valami, ami az olyan édesszájúaknak, mint például én, nagy vonzerőt jelenthet: az észbontóan finom cukrászati sütemények. Valaki a konyhán ördögi ügyességgel bánik a cukorral, a tésztákkal, a belevaló krémekkel.

– A volt Fórum Hotel Bécsi Kávéházának mestercukrászát, Aczél Bélát sikerült elhívnom hozzánk, és azért is nagyon boldog vagyok, hogy a konyhafőnökünk szintén elismert szakember.

2ht Ön karácsonykor, szilveszterkor a szállodájában lesz? Vagy netán az imádott unokával tölti az ünnepeket?

– Az év 365 napjából egyet soha nem töltök a munkahelyemen, ez a Szenteste napja. Ez most is így lesz. Sajnos, Prágába nem jutunk el a nejemmel, csak Pestig, így ott tartjuk idén a karácsonyt. A szilveszter azonban természetesen ismét Tapolcán talál.

2ht Utolsó kérdés: mit vár a következő, rohamosan közelgő esztendőtől? –

Ötven százalékos töltöttséget vállaltam - szerintem ezt tartani is tudom. A foglaltsági előrejelzéseink nagyon biztatóak, és ami szintén fontos, a nálunk járt vendégek visszajelzései is. A magyar vendégkör mellett, remélem, jövőre több osztrák, német és más országból érkező gyógyturistában reménykedünk. A hotel készen áll – a többi már csak rajtunk múlik.

Vágó Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai