Reggeli kávé, finom süteménnyel

A 150 éves Auguszttal a Sirha kiállításon, a Progast standján.

Auguszt József, az egyik vendéglátó persze közel sem 150 éves, hanem családi cukrászcége üli idén ezt a patinás évfordulót. És kizárólag minőségi alapanyagokból készült süteményeikhez tökéletes porcelánban felszolgált finom kávé illik - ezért is ápol szoros üzleti kapcsolatot a Víg Bence által 29 éve alapított, és általa kezdetek óta vezetett Progasttal, ahol a mínőség és a stílus szintén a kínált teljes termékskála területén meghatározó.

A szűkkörű sajtótájékoztató keretében megtudtuk, a professzionális porcelánokat kínáló magyar cég immár 28. alkalommal van jelen a szakkiállításon (illetve annak hazai elődjénél, korábban a Hoventán is kiállított), a francia mintára Magyarországra kerülő Sirha Budapesten pedig negyedik alkalommal mutatják be legújabb kínálatukat impozáns, tágas standjukon. A két hazai szolgáltató 25 éve töretlen jó kapcsolatot ápol, mert, mint Auguszt Józseftől hallhattuk, Fény utcai üzletükben kínált desszertjeikhez a kávégépeket, a felszolgáláshoz szükséges porcelánokat már negyed évszázada a budaörsi cégtől szerzik be.

Minőségi termékhez minőségi kiszolgálás és persze kiváló alapanyag való, avat be sikerük titkába a neves cukrászmester, majd hozzáteszi, a cukrászdájukat alapító dédnagypapa, és a nagypapa is seprűvel hajtotta ki azt a konyhából, aki margarinnal akarta készíteni a leveles tésztát, hiszen, mondja Auguszt József, az kizárólag vajból lesz jó. Még egy titkát megtudtuk országhatárokon átívelő sikerüknek: az alapító Auguszt, mielőtt megnyitotta volna üzletét, 17 évig járta a világot, és vándorlása során a cukrászat minden apró csínját elleste nagy mesterektől. Ha ma valaki ilyen alázattal áll a szakmához, csakis az jöhet a nyomába a régi idők szakembereinek.

 

 

 

Forrás: turizmusonline.hu


Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.