hirdetés
hirdetés

Sikeres volt a turisztikai vásár Pozsonyban

Pozsonyban 24. alkalommal nyílt meg Szlovákia legnagyobb turisztikai vására, az ITF Slovakia Slovakiatour Nemzetközi Idegenforgalmi és a Danubius Gastro - gasztronómiai kiállítás csütörtökön, január 25-én a Duna jobb partján elterülő Incheba kiállitási és vásárközpontban.

hirdetés

A turisztikai vásár idei külföldi partnere a csehországi Morva-Szilézia megye, belföldi partnerei pedig Zsolna és Nyitra megye volt, de természetesen a főváros, Pozsony is bőven kapott helyet.

Vasárnap véget ért a vásár, még pontos információnk nincs, de a regisztrált látogatók meghaladják a tavalyi látogatószámot, a 17 ország 350 kiállítója hatalmas sikert aratott a szakmai közönség és a látogatók előtt.
Néhány évvel ezelőtt hazánkat tucatnyian képviselték, most csak Hévíz és a Nyugat-Balatoni régió, valamint Alsópáhok kínálta magát. A standnál Zámbóné Hajdú Andrea (Keszthely Tourinform-iroda) kalauzolta az érdeklődőket. Elmondta munkatársunknak, hogy a szobakiadók szövetsége és a magánvállalkozások is jelen vannak, mert már tapasztalták, hogy Szlovákiából sok vendég érkezik, és itt tudnak a legjobban bemutatkozni. Magyar, német és angol nyelvű tájékoztatójukból találnak itt a kínálatukról, de sajnos szlovák nyelvű még nincs. - Talán jövőre - tette hozzá reménykedve.

A kiállítás megnyitása előtt a Kassai régió tartott nemzetközi sajtótájékoztatót, ahol az Elérhető UNESCO című projektjüket mutatták be. A Kassa régió egyesítő eleme az „ELÉRHETŐ UNESCO“ márkanév, amely a kassai régió legnagyobb előnyét emeli ki: 18, az UNESCO Világörökség listáján szereplő emlékhely található itt, amely Kassa városából autóval indulva 100 percen belül elérhető.

Lenka Vargová Jurková, a Kassa Régió Turizmus ügyvezető igazgatónője a kiváló közlekedésre hívta fel a figyelmet megemlítve a Szlovák Paradicsomban szervezett és az Eurobus szolgáltatóval közösen indított szezonális ingajáratot, és a Turkish Airlines–szal és a Kassai Repülőtérrel való együtt működést, valamint hogy a turisták hét országból, és azokon belül kilenc helyszínről érkezhetnek egyenes járattal Kassára.

Nagy Britannia – Kassa között rendszeres járatokon tavaly több mint 16 000 angol állampolgár látogatott el Kassára. A 2017 júniusában indított új légi összeköttetéseket szintén intenzíven veszik igénybe – Kölnből több mint 4 000 német, Tel Avivból pedig több mint 6 000 izraeli turista jött a városba.

Kassa Megyei Önkormányzat elnöke, Rastislav Trnka azt tartotta fontosnak, hogy „Kassa, mint a kerület legnagyobb városa, ahol nemzetközi repülőtér is van, természetes kapuja az egész régiónak.

És hogy nem csak mi tudunk szórakozni az ünnepi díjkiosztó, majd a vacsora után megrendezett show-műsoron, azt Pozsonyban is bizonyították a vendéglátók azzal a különbséggel, hogy ott akrobata mutatványok, népi zenekarok, kerékpáros bemutatók is színesítették az estet, majd hajnalig barátkoztak és ropták a különböző nemzetiségű meghívottak az élő, majd a disco-zenére a táncot.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai