hirdetés
hirdetés

Sikerrel zárta a téli szezont Ausztria

Az elmúlt téli szezonban ismét rekordszámokat ért el Ausztria. A vendégérkezések száma 1,8%-os növekedéssel 16,7 millióval zárt, míg a vendégéjszakák 1,9%-os növekedéssel 65,6 milliót ért el.

hirdetés

Ausztria mint téli üdülési célpont tehát nemcsak megőrizte népszerűségét, hanem növelte is azt, hiszen eddig még nem regisztráltak annyi nemzetközi vendégérkezést és vendégéjszakát, mint a 2012/2013-as téli szezonban. A külföldi vendégérkezések száma 2,8%-kal 11,7 millióra nőtt, míg a vendégéjszakák száma 2,7%-kal 50,3 millióra. A modern infrastruktúra, a kiváló ár-érték arány, valamint az osztrákok szívélyes vendéglátása mind az osztrák régiók előnyére válnak a kiélezett versenyhelyzetben.

 

Az elmúlt téli szezonban 265 300 (-0,6%) magyar üdülővendég látogatott Ausztriába, ami 993000 (-2,3%) vendégéjszakát realizált. „A Magyarországról érkező vendégek száma az elmúlt években elért jó eredményeket tartja. Az elmúlt téli szezonban egy minimális visszaesés volt megfigyelhető, ez többek között a forint-euró árfolyam negatív hatásának köszönhető, de nagy valószínűséggel közrejátszott a márciusi hosszú hétvégén kialakult hókáosz is, amelynek következtében sokan nem jutottak el tervezett ausztriai úti céljaikhoz. Az eredményekkel azonban így is elégedettek vagyunk” – mondta Emanuel Lehner, az Österreich Werbung közép-európai regionális igazgatója. „A nyári szezontól azonban pozitív eredményeket és némi növekedést várunk” – bizakodik Lehner.

Österreich Werbung

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai