Személyi változások a Danubius Hotels Group szállodáiban

A Danubius Hotels Group három szállodájában is személyi változások történnek 2019. február 1-től. Nyugdíjba vonul Dr. Sükösdné Mózer Judit, helyét Árvai Zoltán veszi át a Hotel Hungaria City Center és a Danubius Hotel Arena szállodák élén. Az így megüresedett szállodaigazgatói pozíciót Peter Knoll tölti be a Hilton Budapestben, amely a jövőben egy klasztert alkot a Gundel Étteremmel.

Új szállodaigazgató a Hotel Hungaria City Center és a Danubius Hotel Arena klaszter élén

2019. február 1-én nyugdíjba vonul Dr. Sükösdné Mózer Judit a Hotel Hungaria City Center és Danubius Hotel Arena szállodák igazgatója, aki tavaly májusban került a szállodák élére. A szakember 1976 nyarán lépett be a Danubius Hotels Group jogelődjének számító HungarHotels pécsi szállodáiba, ahol dolgozott portásként, éttermi vezető-helyettesként, cukrászdai üzletvezetőként, majd pedig szállodavezetőként. 1997 augusztusától a pécsi Hotel Palatinus szállodaigazgató-helyettese lett. 2005 januárjától Budapesten folytatta pályafutását, ahol először a Hotel Budapest, később a Danubius Hotel Flamenco, 2017-től pedig a Hotel Hungaria City Center és a Danubius Hotel Arena szállodák klaszter igazgatójaként dolgozott.

A két szálloda igazgatói pozíciójába Árvai Zoltán érkezik a Hilton Budapestből, aki az utóbbi három évben eredményesen vezette a szállodai felújításokat, itt megszerzett tapasztalataira a jövőben a Hotel Hungaria és a Danubius Hotel Arena épületeiben tervezett felújítások során számít a szállodavállalat. Árvai Zoltán ötcsillagos, front office területen szerzett vezetői gyakorlattal a háta mögött 2004 nyarán csatlakozott a Hilton Budapest csapatához. Szállodaigazgató-helyettesként először a szállodai divízió, majd az éttermi területek szakmai vezetéséért felelt, majd 2008 őszétől a szálloda igazgatói feladatait látta el.

Változások a Hilton Budapest vezetésében

A változások okán megüresedő Hilton Budapest szállodaigazgatói pozícióját a Gundel Étterem ügyvezető igazgatói pozícióját is betöltő Peter Knoll veszi át. A Danubius Hotels Group ötcsillagos szállodája a megújulás alatt álló Gundel Étteremmel közös klasztert alkot a jövőben. Peter Knoll idén februárban érkezett szállodavállalatunkhoz, hogy több mint 30 éves tapasztalatával segítse a főváros ikonikus gasztronómiai helyszínének megújulását. Az elmúlt hónapokban számos intézkedése hozzájárult ahhoz, hogy a Gundel Étterem hatékonyabban és szervezettebben működhessen.

Forrás: Turizmus Online


 Vizuális élményteremtés a luxusvendéglátásban

Vizuális élményteremtés a luxusvendéglátásban 

A luxusvendéglátás világában minden apró részlet számít – legyen szó egy exkluzív enteriőrről, tökéletesen megkomponált menüsorról vagy az alkalmazottak megjelenéséről.
Szállodanyitás Tatán, az Öreg-tó partján

Szállodanyitás Tatán, az Öreg-tó partján 

Már csak pár napot kell aludni, és nyit a tatai négy csillag superior minősítésű Malom és Kacsa Boutique Hotel.
Nő az online foglalásos vendégéjszakák száma Európában

Nő az online foglalásos vendégéjszakák száma Európában 

A vendégéjszakák száma 2025 első negyedévében 2024 azonos időszakához képest 4,8 százalékkal nőtt.
MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra

MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége idén is meghirdette társult tagjai részére az Év Technológiai Újítása pályázatot.
Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels

Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels 

A cseh anyacéggel rendelkező hotellánc új Mamaison szállodája már várja vendégeit Budapest szívében.
15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe

15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe 

Idén 15 éves a Lady in Red program, amely a Kempinski szállodalánc egyik legjellegzetesebb arculati eleme.
Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról

Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról 

Az idei év ötödik hónapjában Magyarországon 987 szálloda üzemelt.
Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel

Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel 

NGM: tovább dübörög a turizmus a hazai szálláshelyeken.
Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben

Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben 

Bemutatkozott az ibis Styles Debrecen Airport Hotel.
KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról

KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról 

Áprilisban a turisztikai szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.