hirdetés

Szigorítja a bulinegyedben a játékszabályokat az önkormányzat

Tízpontos intézkedéscsomagot dolgozott ki az erzsébetvárosi önkormányzat a tömegturizmus kezelésére, ugyanakkor hamarosan egy új rendelettel jelentősen szigorítják a bulinegyedben a szórakozóhelyek működésének szabályait. 

hirdetés

Az erzsébetvárosi önkormányzat közleményben tájékoztatott arról, hogy a képviselő-testülete október 3-án tárgyalja a Belső Erzsébetváros turizmusával és vendéglátó helyeivel összefüggő rendelet megalkotását.

A szórakozóhelyek nyitva tartását is szabályozó korábbi rendelet módosítására a különböző érintett szereplőkkel folytatott egyeztetések után kerül sor - írják a tájékoztatóban. "Az önkormányzat célja az volt, hogy közös megoldási javaslat szülessen az ügyben érintett szereplők bevonásával".

A rendelet megalkotása már nem tűrhet halasztást, mivel az önkormányzat indoklása szerint az elmúlt hónapokban ismét felerősödtek a megnövekedett turistaforgalom által okozott kellemetlenségek, amelyek leginkább köztisztasági és közrendvédelmi lépéseket igényeltek. 

Pillanatkép a bulinegyedből, MTI fotó Balogh Zoltán
Pillanatkép a bulinegyedből, MTI fotó Balogh Zoltán

Az alábbi, tíz pontból álló konkrét javaslatcsomag kerül a képviselő-testület elé:

Az önkormányzat a továbbiakban:

1. Nem járul hozzá, hogy az Erzsébet krt., Király u., Károly krt., Rákóczi út által határolt területen (továbbiakban: Belső-Erzsébetváros) a saját tulajdonában álló helyiségek szeszesital árusító üzlet céljából kerüljenek bérbeadásra, illetve a már meglévő bérlemények ilyen irányú funkcióváltását sem támogatja.

2. A takarítási csomag 1. részeként nagyobbra cseréli az utcai szeméttároló edényeket és bővíti azok számát.

3. A takarítási csomag 2. részeként Belső-Erzsébetváros közterületi takarítási feladataira kiegészítő forrást hagy jóvá.

4. A takarítási csomag 3. részeként 2017-ben és 2018-ban is takarítógépek, illetve a köztisztasági feladatokat szolgáló haszongépjárművek beszerzésére jelentős összegű plusz forrást biztosít.

5. A takarítási csomag 4. részeként a Klauzál téri, a Rózsák terei, valamint a Bethlen Gábor téri közterületi illemhelyek felújítását megkezdi.

6. A takarítási csomag 5. részeként új közterületi illemhelyeket létesít a Reformáció parkban és a Kéthly Anna téren, illetve a Király-Kazinczy játszótéren.

7. Az Erzsébetvárosi Rendészeti Igazgatóság létszámát megemeli.

8. Bővíti a Polgármesteri Hivatal Hatósági és Ügyfélszolgálati Irodájának létszámát.

9. Belső-Erzsébetváros frekventált területein állandó rendőri jelenlét biztosítását kezdeményezi a VII. Kerületi Rendőrkapitányságnál.

10. Belső-Erzsébetváros frekventált területein állandó közterület-felügyelői jelenlétet biztosít.

A rendelet módosításaként az önkormányzat jelentősen szigorítja az üzletek eddigi nyitvatartási rendjét is.

- a szigorítás részeként kiterjeszti a kötelező zárva tartási időszakot Belső-Erzsébetváros területére, - a nyitva tartás szigorításának részeként több alternatívát terjeszt elő a teljes zárástól, a szigorú feltételekhez kötött nyitva tartás lehetőségéig,

- alternatívái szerint a szigorú feltételek teljesítése esetén 06 vagy 04 vagy 02 óráig kaphatnak engedélyt az üzletek a nyitva tartásra, egy másik alternatív javaslat szerint viszont döntés születhet akár arról is, hogy 24 óra után semmilyen esetben se lehessenek nyitva az üzletek,

- szigorú feltételei közé tartoznak többek között: 

- utcai biztonsági őr kötelező alkalmazása,

- nyitott nyílászárók esetén a zeneszolgáltatás tilalma,

- az üzleten belüli illemhelyek használatának engedélyezése az üzletben nem fogyasztó személyek részére is,

- üzlet megnyitása esetén társasházi közgyűlés hozzájárulása szükséges,

- nem kaphat engedélyt, aki nem fizet felügyeleti díjat, és visszavonható az engedélye annak, aki naponta többször nem takarítja az üzlet előtti járdaszakaszt.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Utazási irodásként miképp készülnek a majdani esetleges nyitásra?

Kiadónk társoldalai