hirdetés
hirdetés

Szlovák hét a Gerbaudban - Donovaly téli kínálata

Kilencedik alkalommal hívták az utazási irodák és a sajtó képviselőit Szlovákia téli turisztikai szezonnyitójára szeptember első hétfőjén a Gerbaud bisztro és Sörházba, hogy megkóstolják a szomszéd főztjét és Donovaly téli kínálatáról hallgassanak meg beszámolót. 

hirdetés

A Szlovák Turisztikai Képviselet vezetője, Soňa Jelínkova, emlékezett vissza az elmúlt tíz évre, amikor Pintér Katalinnal, a Gerbeaud-ház tulajdonosának segítségével első alkalommal rendezték meg az eseményt.

A képviselet vezetője elmondta, hogy az előző év azonos időszakához képest 11 százalékkal emelkedett a Szlovákiába látogató magyarok száma, de hiányoznak a statisztikából azok, aki csak egy napra síelni mentek, vagy rokonlátogatóba érkezte az országba. Reményei szerint a népszerű Park Snow Card vendégkártyának turizmusfehérítő hatása lesz a regisztrált vendégéjszakák számában.

A magyar vendégek az egyik legfontosabbak Donovalyban, a látogatottsági rangsorban az előkelő harmadik helyet foglaljuk el. Donovalyban a nagyapák és dédapák is tanultak síelni, most az unokák és a gyerekek tanulnak – mondta.

Pintér Katalin, a Gerbaud vezetője arra emlékezett, hogy az első alkalommal nem gondolta, hogy ez olyan komoly dolog, hogy majd tradíció lesz. De az évek alatt bebizonyosodott, hogy a szomszéd főztje nem is olyan rossz, csak más, és a másság érdekességet is hoz.

Donvalyból a Koliba Goral étterem főszakácsa és két segítője jött el, hogy autentikus, szlovák ételeket főzzenek egy héten keresztül, természetesen a Gerbaud személyzetének hathatós segítségével.

Miroslav Dobrota, a Park Snow síközpont marketing igazgatója mutatta be Donovalyt téli kínálatát, köztük Szlovákia legnagyobb gyermek FUN-parkját, amely a már létező Patty Ski Funpark Donovaly bővítése során alakult át – a Mistriky környéke a legideálisabb helye a síoktatásra. 

Miroslav Dobrota / fotó: Bódi Ágnes
Miroslav Dobrota / fotó: Bódi Ágnes

Mint mondta, a 8-órás síbérlet azok számára alkalmas, akik szeretik élvezni szabadságot és nem szeretik lekötni magukat egy szezonbérlet megvásárlásával, akik gyakori látogatói a síközpontnak, de nem síelnek egész nap.
Donovaly nemcsak az alpesi sízők, hanem a sífutók paradicsoma is.

A kezelt sífutópályák hossza több mint 30 kilométer. A világ számos országából érkeznek látogatók a minden évben itt megrendezett szánhúzóversenyre. Síkölcsönzés és síoktatás több helyszínen is van. Fürdőzési lehetőség félórányi autózással elérhető közeli Besenova termálfürdőben.

Egy kis statisztika: 11 kilométer lesikló pálya, összesen 16 felvonó, esténként pedig egy reflektorokkal megvilágított pálya is működik 21 óráig.

Az eseményen megjelent és köszöntötte a résztvevőket Érsek Árpád, Szlovákia közlekedésügyi minisztere is.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai