Ez az a hét, amelynek minden napja a szlovák konyha dicséretét zengi majd. Pintér Katalin, a Gerbeaud ügyvezető igazgatója szerint örömmel adtak teret a Magas-Tátra lábánál lévő Aquacity Poprad szálloda, étterem és vízi élménycentrum mesterszakácsainak, hogy azok készítsék el a szlovák konyha remekeit, a sztrapacskát, a knédlit, a több fajta káposztát, a juhtúrós krémlevest.
A tájékoztatóra a képviselet vezetője meghívta Frantisek Palkót, a szlovák közlekedési és fejlesztési minisztérium államtitkárát, aki a két ország jó kapcsolatára hivatkozva kiemelte, hogy érezhetően emelkedett a hazájukba látogató magyar turisták száma. – Befejeződött a nyári turizmus időszaka, szakembereink már felkészültek a téli programokra – mondta.
A tájékoztatón elhangzott, hogy szimbolikusan november 26-án nyitják meg a tátrai téli szezont. A téli hónapok a Tátrában a sísport jegyében zajlanak. A legjobb lesiklópályák a Csorba-tónál és a Tátralomnic feletti Kőpataki-tónál találhatók, ahol a síszezon május közepéig is eltart.
A szlovákok új gyöngyszeme az AquaCity Poprad, amely korszerű, környezetbarát turisztikai központ, az energiát illetően szó szerint önellátó. 2007-2008-ban több mint 190 ország szakemberei döntöttek amellett, hogy az AquaCity Poprad legyen a világon elsőként a nemzetközi World Travel Awards verseny “Worlds Leading Green Resort” – A világ legjobb környezetbarát központja kategóriájának a győztese. A vízi élményközpont nemzetközi edzésközpont is, és nagy konferenciatermének köszönhetőn sűrűn tarthatnak itt különböző rendezvényeket.
A tájékoztatón bejelentették azt is, hogy a közkedvelt Turizmus Síkupát ismét Szlovákiában rendezik meg március 12-15. között, ezúttal az Alacsony-Tátrában.
A tájékoztatón részt vevők megkóstolhatták a szlovák szakácsok által készített remekműveket, melyek sorát vaníliás, erdei gyümölcsös palacsinta zárta. Eredeti szlovák sört és bort ittak a vendégek, amelyeket a szlovák héten a betérő vendégek is megkóstolhatnak.