hirdetés

Tombol a szállodaépítési láz az Emirátusokban

Dubaj és Abu Dhabi mellett több kisebb emirátus is a turizmus felé kacsingat az utóbbi időben, sorra épülnek a luxusszállodák az Arab-öböl partján. Munkatársunk Ajmanban járt a negyedik ötcsillagos hotel megnyitóján.

hirdetés

Ajman a hét arab emírség legkisebbike, Dubaitól Sharjah emírség választja el. Rendezett, szép homokos tengerpartja 40 kilométer hosszú. A part mentén, akár csak Abu Dhabiban, sorra épülnek az új luxusszállodák.

A most megnyitott Fairmont Ajman Hotel a negyedik ötcsillagos a legkisebb emírségben, 14 emeletén 252 szobával. Tágas terek, sok családi szoba, éttermek sora, bárok, számos időtöltési lehetőség, 200 méternyi közvetlen homokos tengerpart, vízisportok, minden adott a zavartalan pihenéshez. Emellett incentív csoportoknak is számos programlehetőség kínálkozik. A hotel minden szobája az Arab-öbölre néz.

Érdekes, már fogadnak vendégeket, pedig még folyik az építkezés. Volt olyan reggel, hogy 8 óra után beindultak a betonfúrók. Egyik éjjel kétszer is visító, magas frekvenciás hang ébresztette a lakókat, megszólalt a vészjelző rendszer. A német vendégek, ahogy ezt tanulták, rögtön levonultak a recepcióra, pizsamában. Még nincsen készen a felső (14-ik) emeleten a két penthouse lakás, amelyek a teljes felső szintet elfoglalják, és a ház legszebb, török specialitásokat kínáló étterme is majd csak a nyáron nyit.

Dubaj és Ajman tekinthető az italfogyasztás és az öltözködés terén a leginkább megengedőnek, a többiekben szigorúbb szabályokat követnek.

A hotel Dubaj két nemzetközi repülőterétől és városközponttól jó egyórányi távolságra fekszik autóval. A Fairmont Ajman naponta shuttle járattal viszi be Dubajba a nézelődni, vásárolni vágyókat.

A hotel közelében, 10 perc sétára található egy látogatásra mindenképpen érdemes gyűjtemény, az Ajman Múzeum, egy több évszázados erődítményben. Itt gazdag helytörténeti anyag mutatja be sok tárgyi emlékkel a környék öltözködési, mesterségbeli, oktatási, katonai, családi és lakásviszonyait. Egyetlen óra alatt bejárható a légkondicionált kiállítás, a belépőjegy ára mindössze 5 dirham, vagyis 350 forint, annyi, mint egy villamosjegy a dubaji metrón.

A Fairmont szállodaláncnak az FRHI Holding a tulajdonosa, amelyhez száznál több szálloda, a Fairmontok mellett a Raffles és a Swissotel márkák tartoznak. A Fairmont az Egyesült Arab Emirátusokban Abu Dhabiban, Dubajban (ebből egyik a városban, a másik a Pálma szigeten), Fujairah emírségben és most már Ajmanban rendelkezik szállodával.

Az Emirátusokban két légitársaság is közlekedik Magyarországról, a Wizz Air az Al Makhad International Airportra (DWC) repül. Ez a reptér távolabb esik a várostól, mint a másik, a Dubai International Airport (DXB), ahová az Emiratesszel repülhetünk Budapestről, szintén közvetlen járattal.

Engedi Sándor
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Készül-e korlátozásokra a 4. hullám kapcsán?

Kiadónk társoldalai