hirdetés
hirdetés

Törökország érte el a legnagyobb növekedést a turizmusban

Az általános tendenciákkal ellentétben a Törökországba utazók száma növekszik.
hirdetés

2009-ben az országba érkező külföldi turisták száma 400 000-rel nőtt. A világon egyetlen más ország sem dicsekedhet hasonlóan pozitív eredménnyel. Inkább a fordítottja igaz: az Idegenforgalmi Világszervezet  (UNWTO) legfrissebb elemzése szerint 2008-ban a külföldre utazók száma világszerte 4,3 százalékkal csökkent.

A világ 10 legnépszerűbb úticélja közül csak Törökországba és Olaszországba érkezett több látogató az elmúlt évben. A külföldi turisták száma összesen 27,4 millióra nőtt. Így Törökország most közvetlenül Nagy-Britannia után a hetedik helyet foglalja el a világ legkedveltebb turisztikai célpontjainak rangsorában.

Az idegenforgalmat várhatóan még jobban fellendíti ez évben az, hogy Isztambult 2010-re Európa Kulturális Fővárosává választották. "A nyári hónapok alatt a város több, mint 200 első osztályú programmal ejti rabul az oda látogatókat. A látnivalók közt lesz fényjáték a Boszporusz felett, tengeri vitorlásversenyek és nemzetközi hírű művészek kiállításai is." - magyarázza Ilknur Bodur, Törökország bécsi Kulturális és Idegenforgalmi Attaséja. Az Isztambul Európai Kulturális Fővárosa eseménysorozat teljes programja a www.istanbul2010.org internetes oldalon olvasható. (MTI)

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai