Trendi magyar innovációk az Anuga-n

„Változó életstílushoz más élelmiszerek illenek. Új ízekkel, új összetevőkkel készült ennivalókat es italokat várnak minden helyzetben a fogyasztok, hogy érzékeik ünnepelhessenek“. – Ezzel a gondolattal ajánlja az Anuga látogatóinak figyelmébe „Trend zónájuk“ napi öt prezentaciójat a termékfejlesztés aktuális irányairól Patrick Mannion, a holland Innova Market Insight piackutató cég ügyvezető igazgatója. Tudósítónk jelenti Kölnböl:

Rendszeresen telt házat jelentő nyolcvan embernek mutatják be az étkezési szokások top tíz trendjét.  Egy-egy előadás pedig az aktív táplálkozásról, illetve az alapanyagok előállításának irányító szerepéről szol.

Deminik Herwald ügyvezető igazgató állította össze az „élelmiszerpiaci barométert“. Első számú trend, hogy jellegzetes, egyedülálló legyen egy élelmiszer. Adalékok nélkül, természetes anyagokból készült egységes termek:

„Átlátható legyen az összetétel, az egész feldolgozás es egy termek minden tulajdonsága. Ezeknek a kritériumoknak négyszer annyi tavaly bevezetett új termek felelt meg szerte a világon, mint 2008-ban. Európában tavaly 17 százalékkal emelkedett az ilyen átlátható jellegű termékek száma az előző évhez képest“.


Második a rangsorban, hogy lehetőleg minél több növényt tartalmazzon egy termek. Harmadik pedig, hogy „nagy a nyomás a cukron“. Minél kevesebb cukrot tartalmaz egy élelmiszer, sokszor annál jobban keresik. De a cukormentest is értékelik a fogyasztok, például szénsavas üdítőitaloknál.

A hétfői krónikához tartozik egy kiemelkedő magyar esemény: A kölni vásár Barcarola nevű konferenciatermében élelmiszeripari innovációs és start up fórumot tartott az Agrármarketing Centrum es a düsseldorfi magyar főkonzulátus.

A TE-Food-Erba 96 Kft. Ismertette saját fejlesztésű előállat és élelmiszer nyomon követő rendszerét.
Utána a legújabb trendekbe illeszkedő magyar újdonság következett: Az Absorice cég glutén- es laktózmentes és vegán fehérje szeletet mutatta be.

Az Ice´N`Go pedig különleges, egyedi megjelenésű, prémium kategóriás mélyhűtött desszertjét prezentálta, amely kizárólag természetes alapanyagokból készül, nem tartalmaz tartósítószert  és  mesterséges színezékeket sem. A rendezvény keretében a Debreceni Egyetem es a Bonni Egyetem egy-egy képviselője tájékoztatott a két intézmény közös élelmiszerbiztonsági kutatásainak eredményeiről.

Forrás: Élelmiszer Szaklap


Sonkafőzésnél  hallgassunk Bíró Lajosra!

Sonkafőzésnél hallgassunk Bíró Lajosra!  

Így nem lesz kemény és íztelen a húsvéti sonka.
Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka

Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka 

Megvásárolja a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona a Nestlétől.
Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón

Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón 

Több mint száz külföldi szakember ismerkedhet a magyar borral az idei Hungarian Wine Summit nemzetközi szakmai csúcstalálkozón.
Siemens-innováció:  ételmaradékból meleg víz

Siemens-innováció: ételmaradékból meleg víz 

A cég támogatásával valósul meg a hulladékból energiát előállító zöld megoldás.
Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában

Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában 

A Matild Palace-ban jellegzetes helyi finomságokat és a nemzetközi villásreggeli-klasszikusokat kóstolhatunk.
Borok a húsvéti sonka mellé

Borok a húsvéti sonka mellé 

A legmeghatározóbb fogás az ünnep során a húsvéti sonka, de megválasztani mellé a megfelelő bort.
Két magyar pezsgő a világelitben

Két magyar pezsgő a világelitben 

Az egyik exkluzív termék, kizárólag a Michelin-csillagos Babel Budapest étterem számára készült.
Ünnepel a Balatoni Kör

Ünnepel a Balatoni Kör 

Tíz éves születésnapját ünnepli a Balaton közepén, egy hajón megalakult társaság.
Sakura ünnep a fedélzeten

Sakura ünnep a fedélzeten 

Az Emirates különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait.
Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA

Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA 

A Csányi utcában 12 kültéri installációban mutatják be a kortárs zsidó kulturális és gasztronómiai életet.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.