hirdetés
hirdetés

Az utolsó Turizmus plusz+ előadás a BKF-en

Hagyományteremtő előadássorozatot indított a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola Turizmus plusz+ címmel, annak érdekében, hogy a hallgatóknak minél nagyobb rálátásuk legyen a turizmusra és az abban rejlő lehetőségekre.

hirdetés

A sorozat utolsó előadására december 8-án Bánki Eriket, az Országgyűlés sport- és turisztikai bizottságának elnökét, és Papcsák Ferencet, Zugló polgármesterét hívták meg.

A polgármester bevezetőjében elmondta, a kerületben fontos terület a turizmus, de nem ez a legfontosabb. Szólt arról, hogy integrált városfejlesztési stratégiát kezdtek el, ebben kap helyet a turizmus. A kerület iskoláival és a turizmus szakembereivel szoros kapcsolatot
ápolnak, mivel a szakképzett fiatalokra szüksége lesz a kerületnek, főleg annak fényében, hogy a múzeumnegyed jelentős része ebben a kerületben valósul majd meg.

Bánki Erik történelmi áttekintést adott az ország turisztikai helyzetéről, majd beszélt a Magyar Turizmus Zrt. átalakításáról és a turisztikai fejlesztések lehetséges irányairól is. Mint mondta, el kellett érniük, hogy kevesebbe kerüljön a cég működése, és nagyobb arányban fordítsanak marketingmunkára a zrt-ben, és ez sikerült is.

A fő feladatok közt sorolta fel Bánki a balatoni szezon meghosszabbítását – ez utóbbi olyan események, programok Balatonhoz telepítésével érhető el, amelyek időjárástól függetlenül is vonzanák, vagy marasztalnák a vendégeket. A kereslet itt a minőség felé tolódik – tette hozzá a szakpolitikus.

Véleménye szerint kiemelkedő volt a Budapest Airport teljesítménye 2011-ben, 9 százalékos bevétel növekedést értek el.

Hogy mire kell a legnagyobb forrásokat áldozni? Nem tematikus, hanem taktikus kampányokat indítanak. Budapestre, Balatonra, a konferencia turizmusra és az egészségturizmusra fókuszálnak, hagsúlyozta Bánki Erik.

Keresnek új piacokat is, főleg Dél-Amerikában, az arab világban, Indiában és Ausztráliában. A magyarok idén 384 milliárd forintot költöttek többnapos külhoni utazásaikra, 242 milliárdot pedig a belföldi utazásokra fordítottak.

Még az idén benyújtják az új turizmus törvény tervezetét, amelyben szabályozni kell az intézményrendszerek finanszírozását, és a szolgáltatások működtetését.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai