hirdetés
hirdetés

Új bicikliutak épülnek a Velencei-tó környékén

A Fejér Megyei Önkormányzat sikeres pályázatának köszönhetően hat Fejér megyei településen mintegy 1,1 milliárd forintból épülnek kerékpárutak az év végéig.

hirdetés

Molnár Krisztián megyei elnök tájékoztatása szerint a projekteket a Közlekedés Operatív Program (KÖZOP) maradványkeretének terhére valósítják meg.

A hat érintett település Mór, Csókakő, Sukoró, Nadap, Velence és Kápolnásnyék. Mivel az előző uniós pénzügyi ciklus forrásaiból végzik a fejlesztéseket, a munkálatokat december végéig befejezik. A több mint 11 kilométernyi kerékpárút-fejlesztés két részből áll.

Az egyik a megye északi részén Csókakőt köti össze Mórral. Utóbbi település további 65 millió forintot biztosít arra, hogy a kerékpárút mellett a mezőgazdasági forgalmat is biztonságosan le lehessen bonyolítani a borvidéken.

A másik projekt a Velencei-tó déli partján 2013-14-ben megvalósult kerékpárúttól, vagyis a velencei hajóállomástól Kápolnásnyékre, illetve Sukorón át Nadapra vezet. A Sukoróról Nadapra vezető út nyomvonala érinti az ingókövek egyikét, a Gyapjaszsákot, és nagyrészt Natura 2000-es természetvédelmi területen halad majd.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!