hirdetés
hirdetés

Kiemelt jelentőségű projekt lett a kongresszusi központ építése

Az új budapesti konferenciaközpont megvalósításával összefüggő közigazgatási hatósági ügyeket nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánította az állam.

hirdetés

A Magyar Közlönyben olvasható, hogy a kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánítja a Budapest IX. kerület 38017/32 helyrajzi számon nyilvántartott, természetben a Budapest IX. kerület, Lechner Ödön fasor 12. szám alatt található ingatlanon az új budapesti konferenciaközpont és az  ahhoz kapcsolódó építmények, infrastrukturális fejlesztések megvalósítására irányuló beruházással összefüggő közigazgatási hatósági ügyeket.

A kormány a kiemelt jelentőségű ügyek koordinációjára feladat- és hatáskörrel rendelkező kormánymegbízottként a Budapest Főváros Kormányhivatalát vezető kormánymegbízottat jelölte ki.

A beruházással összefüggésben az előzetes régészeti dokumentáció elkészítésére és a szükséges megelőző feltárás, próbafeltárás, mentő feltárás és régészeti feltárás elvégzésére a Budapesti Történeti Múzeum jogosult.

Parkolás és kerékpártárolás

A Magyar Közlönyben az is olvasható, hogy a parkolóhelyek és kerékpártárolók kialakítását a következő szabályok érintik:

a) az elhelyezendő személygépkocsik számát azzal az  eltéréssel kell meghatározni, hogy egy személygépkocsi
elhelyezését kell biztosítani minden megkezdett 15 férőhely után,

b) a kialakítandó kerékpártárolók számát azzal az  eltéréssel kell meghatározni, hogy egy kerékpár elhelyezését
kell biztosítani minden megkezdett 100 férőhely után,

c) a létesítendő autóbusz-várakozóhelyek számát azzal az  eltéréssel kell meghatározni, hogy egy autóbusz-várakozóhelyet kell létesíteni minden megkezdett 500 férőhely után.

A Finta Stúdió tervezi a központot

Még májusban számoltunk be arról, kongresszusi központot a Finta Stúdiü fogja tervezni az állam által tavaly a Trigránittól megvásárolt területen.

Az eredeti elképzelés szerint központ egy 4-5 ezer fős nagyteremből állna, ami mellett kialakítanának még két 1200-1500 fős szekciótermet is, valamint több kisebb, 50-200 fős tárgyalót is. A kiállítóteret 6-8 ezer négyzetméteresre tervezik, a mélygarázsban pedig 450 autó számára lenne hely.

A 2013-as megvalósíthatósági tanulmányban 20-25 milliárdra becsülték a bekerülési költséget, amely 8-10 év alatt térülhet meg. A kormányhatározat értelmében az állam maga építené fel a konferencia-központot, és a létesítmény tulajdonjoga is az államé lesz.

(forrás: Magyar Közlöny)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai