hirdetés
hirdetés

Utazási irodák és szállodák összefogása kell a kínai turistákért

Turisztikai konferenciát szervezett a Golden Bridge Hungary China World International Travel Agency, amelyen részt vett száz, hazánkat meglátogató kínai turisztikai szakember is március 30-án a margitszigeti Danubius Health Spa Resortban.

hirdetés

A konferencián elsőként Aranyossy Mihály (Kína-KKE Turisztikai Koordinációs Központ) számolt be arról, hogy mi a munkája a központnak, milyen eredményeket értek el a megalakulásuk óta eltelt egy évben, és milyen terveik vannak a jövőre nézve. Többek között megemlítette, hogy idén szeretnék, ha az utazási irodák, vállalatok, szállodák is jobban csatlakoznának a két ország közötti turisztikai együttműködéséhez. „Összefogva vagyunk láthatók” – mondta, ezzel arra utalva, hogy Kína nagy ország, minket akkor vesznek észre, ha összefogunk más országokkal is. Véleménye szerint még nagy munka vár a központra, hogy megkönnyítsék az ide látogató kínai turisták életét, kínai nyelvű feliratok kellenek a tájékozódáshoz, olyan televíziós csatornára lenne szükség, amelynek műsorait ellátnák kínai felirattal. Mint mondta, a Kína-KKE Turisztikai Koordinációs Központ elsődleges célja, hogy az együttműködésben részt vevő 16 közép-kelet-európai országot egy turisztikai célterületként népszerűsítsék a világ legjelentősebb turisztikai piacán, a Kínai Népköztársaságban.

Aranyossy Mihállyal fog kezet Wang Feng Ru
Aranyossy Mihállyal fog kezet Wang Feng Ru

Wang Feng Ru, a Golden Bridge China World vezérigazgatója köszöntötte a százfős delegációt, és tájékoztatójában elmondta, hogy a húsz éve működő vállalat egy kis cégként indult, ma pedig már 168 központjuk és 75 alvállalatuk van. Ígéretet tett arra, hogy hamarosan egy kétszáz fős delegációt indítanak hazánkba, és abban reménykedik, hogy minél több közvetlen járat lesz majd Budapest és Kína között.

A konferencián Zhang Jing Hua, a Golden Bridge Hungary China World vezetője vehette át Wang Feng Rutól az együttműködést jelző aranytáblát, és megköszönte, hogy most már hivatalosan is a magyar alvállalkozók közé tartoznak. Mint mondta, irodájuk létrejötte óta évente több mint tízezer turistát fogadnak. Gondot fordítanak arra is, hogy egyre több diák tanuljon egymás országában, mert a jövőben ők viszik majd tovább az együttműködést.Szita Klára idegenvezető, a turizmus és világörökség szakértője hazánk szépségeit és világörökségi helyszíneit mutatta be, és szólt a hungarikumokról is.

Rétfalvi Rita (Qatar Airways) beszámolójában elmondta, hogy a cég 140 desztinációba repíti az utazni vágyókat. Bemutatta a B787-est, az egyik legmodernebb repülőgépüket, amely halk, nagyobb ablakokkal és az utastérben jó levegővel szállítja az utasokat. Felhívta a figyelmet a kétszintes, 517 hellyel rendelkező A380-as gépükre is. Mint mondta, hat kínai városból szállítják az utasokat hazánkba.

2013-ban született kínai döntés arról, hogy Magyarország lesz a felelőse a Kína és Kelet-Közép-Európa államai közötti turisztikai együttműködés koordinációjának. A hazánkba beutazó kínai turisták száma évről évre folyamatosan és dinamikusan, 15-20%-kal emelkedik, ami a kereskedelmi szálláshelyek forgalmában is hasonló mértékű növekedést generál. Míg 2007-ben 24 ezer kínai turista 55 ezer vendégéjszakát töltött a hazai kereskedelmi szálláshelyeken, addig 2014-ben közel 90 ezer vendég több mint 160 ezer vendégéjszakát. Ezzel Kína immár a 20. legfontosabb küldőországunk.

Szita Klárával fog kezet Wang Feng Ru
Szita Klárával fog kezet Wang Feng Ru


Rétfalvi Ritával fog kezet Wang Feng Ru
Rétfalvi Ritával fog kezet Wang Feng Ru

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai