hirdetés
hirdetés

Vasárnap indul a VII. Magyar Világtalálkozó programsorozat

Május 14-én indul Balatoni szezonnyitóval a VII. Magyar Világtalálkozó. Ezután Bereg-vidéken és Budapesten folytatódik és végül Szegeden zárul. 

hirdetés

Határtalan összefogás értékeinkért - e jelmondat szellemében indul útjára Balatonlellén, május 14-én a  VII. Magyar Világtalálkozó eseménysorozata, amely nyolc napon át tart Budapest számos helyszínén és több vidéki településen - hangzott el a fővárosi sajtótájékoztatón, ahol a Szervezőbizottság tagjai sorra nyújtották át a különféle események meghívóit.

A rendezvénysorozat a határokon átívelő kapcsolatteremtés és együttműködés fesztivál jellegű rendezvénye, amelyen a kultúra, a közélet, a gazdaság, a sport és a civilszféra szereplői találkoznak; hidat épít a Kárpát-medence magyarsága és a világba szétszóratott honfitársaink között, s meghívja az eseményekre a Magyarországgal és a magyarsággal barátságot ápoló népek, nemzetek képviselőit.

A programsorozat az I. Magyar Világtalálkozó (2011) alkalmából felavatott Megmaradásunkért emlékműnél kezdődik Balatonlellén majd megkoszorúzzák a Gyermeki Jogokért Emlékművet. 

Az Emlékparkban felállításra kerül a Kárpát-medencében egyedülálló, a Szent Koronát megörökítő, óriás hőlégballon, amely a Felvidékről, a Baranta völgyéből érkezik.

Másnap Aranyosapátin Karitatív Békedíjak átadására kerül sor, akik kapják: Csűry István; Zán Fábián Sándor püspök (Kárpátaljai Református Egyházkerület); Fazekas László püspök (Szlovákiai Református Keresztyén Egyház); dr. Fekete Károly püspök (Tiszántúli Református Egyházkerület). Az elismeréseket átadja:  dr. Tanka László, a Magyar Világtalálkozó elnöke és Nick Ferenc, a Falvak Kultúrájáért Alapítvány elnöke. 

Május 16-án a világ öt kontinenséről gyűlnek össze Budapesten, a Stefánia Palota Színháztermében a résztvevők este 18 órakor.

Huszonnégy  történelmi zászló adja a díszletet, majd a papi áldásadást és a köszöntő beszédeket  követően „A Világ Magyarságáért” közéleti és művészeti elismerések átadásra kerül sor, amelyet azok vehetnek át, akik az összmagyarság összefogásának erősítése érdekében az élet különböző területein kiemelkedő munkát végeznek, s hozzájárulnak a magyarság kulturális örökségének gyarapodásához,  az országok közötti civilkapcsolatok elmélyítéséhez. Az elismerések átadását követően kulturális gálaműsorra, fogadásra kerül sor.

forrás: vilagtalalkozo.hu
forrás: vilagtalalkozo.hu

Május 17-én és 18-án konferenciákon vehetnek részt az oda látogatók, melyek témája a közélet és a gazdaság lesz. 

A rendezvénysorozaton belül kiemelt figyelmet kap a magyar konyha. Május 18-án, csütörtökön, 17 órától a Stefánia Palota Regiment Éttermében kerül sor egy zenés, táncos, szórakoztató estre, amelynek keretében a résztvevők kezdeményezik  „ A magyar konyha világnapja” naptári bevezetését és megrendezését, az ennek szellemében való gasztronómiai események megrendezését.

A teljes programlista itt olvasható. 

(forrás: TurizmusOnline)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk