hirdetés

Vége a KOGART-birodalom topgasztronómiájának, Kiripolszki máshol folytatja

Bedobta a törülközőt Kovács Gábor bankár, az Andrássy úti KOGART-Ház alapítója: október 1-jével bezárta csúcsgasztronómiát képviselő éttermét, és az alkalmazottakat valamint a fine dining konyha irányítóját, Kiripolszki Istvánt szélnek eresztette.

hirdetés

Pedig mind a konyhán, mind a vendégtérben minden eszköz, technológia, felszerelés és berendezés adott volt ahhoz, hogy sok éven át az un. komornyikos vendéglátás művészetét megvalósítsák, azaz olyan szigorúan zártkörű ebéd- és vacsoraestekre is sor kerülhessen, amikor komornyikok fehér glasszé kesztyűben, frakkban szolgálnak fel az asztaloknál, ahol rendszerint a hazai és nemzetközi politikai, diplomáciai elit, valamint a művészeti élet hírességei, nagyságai foglaltak helyet.

A ház executive chefje, Kiripolszki István októbertől tehát másutt folytatja pályafutását: a budai, épp most negyedszázados fennállását ünneplő Arany Kaviár Étterem konyhájára ment át dolgozni, ahol az általa kedvelt fine dining stílustól sem kell elszakadnia, hiszen híres arról a Vár alatti vendéglátóhely, hogy mindenkor a csúcsgasztronómia egyik vezető képviselőjeként szerepelt a hazai éttermek között.

Vágó Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Utazási irodásként miképp készülnek a majdani esetleges nyitásra?

Kiadónk társoldalai