hirdetés
hirdetés

Turizmus és fenntarthatóság

Az ENSZ 1980 óta szervezi meg a Turizmus Világnapját szeptember 27-én. Magyarország tavaly rendezte meg először, hagyományteremtő jelleggel. Az MT Zrt. nagyszabású vendégbarát akciót hirdetett a Turizmus Világnapjához kapcsolódóan, melynek központi témájaként a turizmus és a fenntartható energia kapcsolatát jelölte meg az ENSZ Turisztikai Világszervezete „Tourism & Sustainable Energy: Powering Sustainable Development” címmel.

hirdetés

A turizmus fontos szerepet tölt be a magyar gazdaságban, hiszen közel 400 ezer embernek biztosít munkát közvetlenül és 1322 ezer milliárd forinttal járul hozzá a GDP-hez.  

Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója egy, a világnappal kapcsolatos sajtótájékoztatón azt javasolta: "Azt szeretnénk, hogy mindenki a saját területén tegyen valamit egy nagyszabású vendégbarát akció keretében"- mondta, és jelszót is adott hozzá: "Mindenki egy mosollyal többet tegyen a turistákért."

Kiadványokat, csokoládét és más apró ajándékokat osztott a Turizmus Világnapon, a főváros több kiemelt turisztikai központjában a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója a cég munkatársaival együtt.

A vendégszeretet szimbólumaként bevezetett szíves Magyarország logóval ellátott kis „szeretet” csokoládékat, kitűzőket és más apró ajándékokat kaptak a turisták többek között a Vörösmarty téren, a Vigadó téren és az Erzsébet téren.

Ezen a napon több akciót is hirdettek: vidéki helyszíneken, különböző erdőgazdaságokban ingyenes belépőjegyeket sorsoltak ki az oda látogató vendégek, turisták számára.

A Budapesti Kereskedelmi Kamara Kereskedelmi tagozata ezen a napon számos ingyenes gyalogos és hajós programot tartott, szakképzett idegenvezetőkkel.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai