hirdetés

Átadták a Bocuse d'Or hazai tankonyháját

A Hungexpo B pavilonjában alakították ki a Magyar Bocuse d’Or Akadémia tankonyháját, az avató ünnepségre május 2-án került sor.

hirdetés

Az öt főzőállásos tankonyha avatóján Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke elmondta, büszke arra, hogy a gasztronómia végre megtanult magyarul (is) beszélni. És bár hallja a fanyalgókat, az ellentábort, de nem ért velük egyet, mert a Bocuse d’Or versenyeken elért magyar sikerek nem csak a csúcsgasztronómiát érintik, hanem a teljes hazai ágazatnak jelentős hasznot hoz. Örül, hogy részese lehetett a tankonyha létrehozásának, ahol versenyszerű körülmények között készülhetnek ezentúl a hazai versenyzők.

A tankonyha főállása
A tankonyha főállása

Ganczer Gábor vezérigazgató, a házigazdák részéről hozzátette, a Hungexpo mindig is elkötelezett volt a gasztronómiat irányába, ezért vett részt a magyar Bocuse d’Or Akadémia újjászervezésében, a Sirha kiállítás megrendezésében és a Bocuse d’Or európai versenyének lebonyolításában.

Hamvas (balról) Ganczer (jobbról) a szalagátvágás pillanatában
Hamvas (balról) Ganczer (jobbról) a szalagátvágás pillanatában

Majd Bíró Lajos séf irányításával következett a Nagy Libaátadás. Ugyanis nem Szabó Kevin, Széll Tamás comis-ja kapta a Lyon-i versenyen a legjobb comis-nak járó libaszobrot, aki szomorkodott is emiatt – na ezt most pótolták. Kevin két másik tehetséges szakáccsal, Garai Ádámmal és Pohner Ádámmal közösen készítette az új tankonyhán a vendégeknek a háromfogásos cateringet.

Kevin és a régóta hiányolt liba
Kevin és a régóta hiányolt liba

(forrás: Vendég & Hotel)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai