Átadták a Bocuse d'Or hazai tankonyháját

A Hungexpo B pavilonjában alakították ki a Magyar Bocuse d’Or Akadémia tankonyháját, az avató ünnepségre május 2-án került sor.

Az öt főzőállásos tankonyha avatóján Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke elmondta, büszke arra, hogy a gasztronómia végre megtanult magyarul (is) beszélni. És bár hallja a fanyalgókat, az ellentábort, de nem ért velük egyet, mert a Bocuse d’Or versenyeken elért magyar sikerek nem csak a csúcsgasztronómiát érintik, hanem a teljes hazai ágazatnak jelentős hasznot hoz. Örül, hogy részese lehetett a tankonyha létrehozásának, ahol versenyszerű körülmények között készülhetnek ezentúl a hazai versenyzők.

Ganczer Gábor vezérigazgató, a házigazdák részéről hozzátette, a Hungexpo mindig is elkötelezett volt a gasztronómiat irányába, ezért vett részt a magyar Bocuse d’Or Akadémia újjászervezésében, a Sirha kiállítás megrendezésében és a Bocuse d’Or európai versenyének lebonyolításában.

Majd Bíró Lajos séf irányításával következett a Nagy Libaátadás. Ugyanis nem Szabó Kevin, Széll Tamás comis-ja kapta a Lyon-i versenyen a legjobb comis-nak járó libaszobrot, aki szomorkodott is emiatt – na ezt most pótolták. Kevin két másik tehetséges szakáccsal, Garai Ádámmal és Pohner Ádámmal közösen készítette az új tankonyhán a vendégeknek a háromfogásos cateringet.

Forrás: Vendég & Hotel


Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?