Átadták a Bocuse d'Or hazai tankonyháját

A Hungexpo B pavilonjában alakították ki a Magyar Bocuse d’Or Akadémia tankonyháját, az avató ünnepségre május 2-án került sor.

Az öt főzőállásos tankonyha avatóján Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke elmondta, büszke arra, hogy a gasztronómia végre megtanult magyarul (is) beszélni. És bár hallja a fanyalgókat, az ellentábort, de nem ért velük egyet, mert a Bocuse d’Or versenyeken elért magyar sikerek nem csak a csúcsgasztronómiát érintik, hanem a teljes hazai ágazatnak jelentős hasznot hoz. Örül, hogy részese lehetett a tankonyha létrehozásának, ahol versenyszerű körülmények között készülhetnek ezentúl a hazai versenyzők.

Ganczer Gábor vezérigazgató, a házigazdák részéről hozzátette, a Hungexpo mindig is elkötelezett volt a gasztronómiat irányába, ezért vett részt a magyar Bocuse d’Or Akadémia újjászervezésében, a Sirha kiállítás megrendezésében és a Bocuse d’Or európai versenyének lebonyolításában.

Majd Bíró Lajos séf irányításával következett a Nagy Libaátadás. Ugyanis nem Szabó Kevin, Széll Tamás comis-ja kapta a Lyon-i versenyen a legjobb comis-nak járó libaszobrot, aki szomorkodott is emiatt – na ezt most pótolták. Kevin két másik tehetséges szakáccsal, Garai Ádámmal és Pohner Ádámmal közösen készítette az új tankonyhán a vendégeknek a háromfogásos cateringet.

Forrás: Vendég & Hotel


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.