Dinamikus csomagok, Bulgária a fókuszban

Ötven top értékesítőjét hívta az Urbán betyár étterembe a Neckermann utazási iroda, ahol a vacsora díszvendége Bulgária és az IBEROSTAR Hotels & Resorts volt.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

„Az estére a legkiemelkedőbben teljesítő partnereinket, a TOP50-et hívtuk meg, de célunk, hogy ez a kör egyre nagyobb legyen” – kezdte nyitó beszédét a Neckermann ügyvezető igazgatója, dr. Békefi Veronika. Bár még a szezon alakulása sok mindentől függ, az idei év hihetetlenül jól indult, ezért nem érti, hogy a piacon miért kezdtek már többen last minute akciókba. Ez szerinte ártalmas, rontja az üzletet, ami senkinek sem jó. Török áraik nagyon jók idén és a foglalásaik is kifejezetten jól alakulnak annak ellenére, hogy nem kifejezetten török specialisták. Úgy véli, hogy sok ügyfél a tavalyi botrányok után idén azért foglal náluk, mert a biztonság egyre fontosabb szempont az utazóknak és ehhez nagyon fontos az iroda stabil háttere.

„Ne szégyelljétek hangsúlyozni az utas felé, hogy ha gond van, mi ott vagyunk! Természetes dolog az online világ, de mi emellett online módon tudunk segíteni!” – hívta fel az értékesítő partnerei figyelmét dr. Békefi Veronika. Kiemelte, hogy nagyrészt a biztonság miatt választják az utasok az utazási irodát a saját foglalás helyett, hiszen előfordulhatnak problémák még a nagy légitársaságokkal és a szállással is. A másik ok pedig a szolgáltatások bővülése, melyben szintén nagy előrelépések vannak.

A dinamikus package lehetőséget ad az utasoknak egy személyre szabott túra kialakításához, mely ma már nélkülözhetetlen eleme az utazásszervezésnek, hiszen a kívánságok listája évről évre bővül. A Neckermann és partnereinek elsődleges célja a vendégek minél jobb kiszolgálása és ehhez nagyon sok plusz szolgáltatást kínálnak. Az irodában idén például már egyes szállodákban lehet előre foglalni a kiszemelt vagy kedvenc szobát is, de akár napozóágyakat is, hiszen ezek biztosítása sokszor gondot jelent a szezon közepén. Az ügyvezető igazgató kiemelte a GDPR adatvédelemmel és a kaucióval kapcsolatos teendőket is, mellyel kapcsolatban folyamatos iránymutatást és segítséget nyújtanak értékesítőiknek.

Az est további részében az IBEROSTAR Hotels & Resorts képviselője, Natalia Loiko, Sales & Promotions Manager mutatta be a szállodacsoport újdonságait. A mára 60 éves spanyol szállodalánc 17 országban 115 szállodával, mintegy 35.000 szobával rendelkezik és 4 millió vendéget fogad évente. A szállodavállalat hihetetlen fejlődésen ment keresztül az elmúlt években, csak 2015 és 2018 között 288 millió eurót költöttek fejlesztésekre, felújításokra és a következő években további 500 millió eurós befektetést terveznek új szállodákba és új desztinációkba. A lokáció első számú szempont a szállodáik kiválasztásánál, rengeteg közvetlen tengerparti szállodával rendelkeznek, melyek közül bemutatta a spanyol szigeteken levő szállodáikat. Külön házaik vannak családos és felnőtt vendégeik részére, a legmagasabb szintű, 4-5 csillagos szolgáltatásokkal. Kiemelte az új büfékoncepciót is, ahol a vendégek részére bármit frissen elkészítenek a látványkonyhában.

A magyar vendégkört nagyon fontosnak tartják, mert úgy látják, hogy bár ritkábban, évente csak 2-3 alkalommal utaznak a magyar vendégek, viszont a minőség sokkal fontosabb számukra, ezért lényegesen többet költenek, mint más közép-kelet európai országból érkező vendégek. A Neckermann értékesítői részére foglalási versenyt is kiírtak, melyen egy luxustartózkodást sorsolnak majd ki.

Szabó Otília a Neckermann munkatársa elmondta, hogy Bulgária kiemelt desztináció az idei szezonban, mert nagyon jó ár-érték aránnyal és megfelelő szállodakapacitással rendelkezik, ezért nagyon bizakodóak. A termékek egész szezonban foglalhatók, de április 30-ig előfoglalási kedvezmény van, ezért ezt még érdemes kihasználni. A bolgár tengerparti szállodák jó elhelyezkedésűek, szinte valamennyi all inkluzív. A szállodák rengeteg gyerekkedvezményt, sok esetben ingyenességet és családbarát szolgáltatást nyújtanak, a fiatalokat pedig trendi partik, pubok várják a nyári szezonban. Újdonság a strandszervíz, melynek során 2 napernyő és 2 napágy is jár egy szobához. A szállodák a gyermekeket szórakoztató animációs programokban, szabadidős parkokban, játszóterekben is bővelkednek, a Dine around szolgáltatással pedig a szállodai étterem helyett egy egész listából választhat a vendég éttermet.

Kerényi Botond yield manager a tengerparti nyaralások foglalásainak pozitív alakulásáról beszélt, dr. Kanizsai Zsuzsa értékesítési vezető pedig az egyes desztinációk szálláshely kapacitásaira és a telítettségi mutatókra hívta fel az értékesítő kollegák figyelmét. A szálláshely szempontjából szűk keresztmetszetű görög szigeteken előre lefoglalt szálláskapacitásaik vannak. A Neckermann portfóliója részben átalakult, hiszen több állandó termék a dinamikus csomagokba került, ahol ugyanúgy megtalálhatók és rendelhetők, de a fő csomagok megmaradtak.


Kertek a turizmusban,  turizmus a kertekben

Kertek a turizmusban, turizmus a kertekben 

Kétnapos, "Kertörökség a turizmusban" címmel konferencia vette kezdetét szerdán, a Petőfi Irodalmi Múzeumban.
Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat

Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat 

Több mint 80 kerékpárosbarát szolgáltató készül akcióval hétvégén a Föld napjára. 
Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került

Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került 

Az Év Tájházvezetője elismerést és a Tájházak és Szabadtéri Múzeumok Szövetsége életműdíjat adták át Szentendrén, a Skanzenben.
Esztergom megnyitotta az idei rendezvényszezont

Esztergom megnyitotta az idei rendezvényszezont 

Esztergom minden korábbinál színesebb rendezvényszezont nyit az idei évben.
Először született magyar győzelem a brüsszeli díjátadón

Először született magyar győzelem a brüsszeli díjátadón 

A fesztivál során immár negyedszerre osztották ki a rangos NEB díjakat, amelyek innovatív és fenntartható európai projekteket díjaznak
Megmutatják magukat Gyenesdiás rejtett kincsei

Megmutatják magukat Gyenesdiás rejtett kincsei 

Gyenesdiás, a Nyugat-Balaton családbarát üdülőfaluja méltán híres díjnyertes strandjairól, de igazi élmények a parton túl is felfedezhetők.
Idén új helyszínen folytatódik a Szeláví! Fesztivál

Idén új helyszínen folytatódik a Szeláví! Fesztivál 

Barátok, nyáresti koncertek, koccintás az élet apró örömeire és kirándulások a Dunakanyar egyik legszebb helyén
Helyzetjelentés a munkaerőpiacról: fluktuáció, munkaerő-kereslet, passzív leépítés, átképzés

Helyzetjelentés a munkaerőpiacról: fluktuáció, munkaerő-kereslet, passzív leépítés, átképzés 

Mérséklődött a fluktuáció, de a HoReCa-szektorra alapvetően ez még nem jellemző. Friss munkaerő piaci elemzés - fontos megállapításokkal.
Futóverseny és koncertek - jön az EU-napi futás

Futóverseny és koncertek - jön az EU-napi futás 

Szabó Balázs Bandája, a Carson Coma Akusztik Trió és a Lázár tesók is fellépnek május 12-én az idei Európa-napon.
Személyi hír házunk tájáról

Személyi hír házunk tájáról 

Kedves Olvasónk! Aki figyelemmel kíséri szakmai oldalunkat, napi hírleveleinket - láthatja, olvashatja, tudhatja, hogy új szerkesztő érkezett hozzánk Szöllősi Tímea személyében.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.