Fellélegezhetnek a burgeres helyek tulajdonosai

Mert már egy robot is elkészítheti teljes egészében a burgert.

Nem kell többé törődni munkaerőhiánnyal, bíbelődni fizetésemeléssel - egyszeri befektetéssel van egy tökéletes megodás a burgeres bisztróknak, street food helyeknek. Igaz, a megoldásért ma még San Franciscóig kell utazni.

Ugyanis a technológia és a gasztronómia szerelemgyerekeként egy olyan burgerező született a tengerentúl, ahol robotok állítják össze a hatdolláros hamburgereket – írja a Lonely Planet News nyomán a travelo.hu.

A Creator nevű hely titokban kilenc éven át készült, és a minap nyitott meg San Francisco SoMa negyedében. A három alkotó, akik 2012-ben alapítottak céget a robotgasztro vonal felfuttatására, nem robotként utalnak az új szakácsra, nem inkább "gasztronómiai eszközként", hiszen a burgerező azért nem hiányoznak az emberek. A paradicsomot a gép ügyesebben szeleteli, mint az ember, de a rendelésfelvételt azért az alkalmazottak még jobban csinálják.

Az alapítók célja az, hogy a szó szerint "gépies" konyhai munkát a gépre bízzák, de a humán faktor továbbra is megmaradjon. Az ízélmény elsődleges szerepet kapott a vállalkozásban. Ezt aláhúzandó a Momofuku és a Chez Panisse éttermek Michelin-csillagos séfei működtek együtt a Disney Imagineering, a NASA és a Telsa szakembereivel, hogy megalkossák ezt a 4,2 méter hosszú robotpultot. Az eszköz 350 érzékelőt és húsz számítógépet használ fel ahhoz, hogy óránként 130 burgert állítson elő. A robot a húst maga darálja és süti is, ráadásul mindezt a vendég szeme előtt. A vendégek négy burgervariáció közül választhatnak.

Forrás: Lonely Planet News, travelo.hu


Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.