hirdetés

Fellélegezhetnek a burgeres helyek tulajdonosai

Mert már egy robot is elkészítheti teljes egészében a burgert.

hirdetés

FORRÁS: FACEBOOK / CREATOR
FORRÁS: FACEBOOK / CREATOR

Nem kell többé törődni munkaerőhiánnyal, bíbelődni fizetésemeléssel - egyszeri befektetéssel van egy tökéletes megodás a burgeres bisztróknak, street food helyeknek. Igaz, a megoldásért ma még San Franciscóig kell utazni.

Ugyanis a technológia és a gasztronómia szerelemgyerekeként egy olyan burgerező született a tengerentúl, ahol robotok állítják össze a hatdolláros hamburgereket – írja a Lonely Planet News nyomán a travelo.hu.

A Creator nevű hely titokban kilenc éven át készült, és a minap nyitott meg San Francisco SoMa negyedében. A három alkotó, akik 2012-ben alapítottak céget a robotgasztro vonal felfuttatására, nem robotként utalnak az új szakácsra, nem inkább "gasztronómiai eszközként", hiszen a burgerező azért nem hiányoznak az emberek. A paradicsomot a gép ügyesebben szeleteli, mint az ember, de a rendelésfelvételt azért az alkalmazottak még jobban csinálják.

FORRÁS: FACEBOOK / CREATOR
FORRÁS: FACEBOOK / CREATOR

Az alapítók célja az, hogy a szó szerint "gépies" konyhai munkát a gépre bízzák, de a humán faktor továbbra is megmaradjon. Az ízélmény elsődleges szerepet kapott a vállalkozásban. Ezt aláhúzandó a Momofuku és a Chez Panisse éttermek Michelin-csillagos séfei működtek együtt a Disney Imagineering, a NASA és a Telsa szakembereivel, hogy megalkossák ezt a 4,2 méter hosszú robotpultot. Az eszköz 350 érzékelőt és húsz számítógépet használ fel ahhoz, hogy óránként 130 burgert állítson elő. A robot a húst maga darálja és süti is, ráadásul mindezt a vendég szeme előtt. A vendégek négy burgervariáció közül választhatnak.

(forrás: Lonely Planet News, travelo.hu)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Hogy látja, a covid harmadik hulláma befolyással lesz a nyitási terveire?

Kiadónk társoldalai