hirdetés

Hagyomány és turizmus konferencia

A Csabagyöngye Kulturális Központ és a Tourinform Iroda turisztikai konferenciára várta a szakembereket, a turisztikával foglalkozó szervezeteket, a vállalkozókat, a közművelődési munkatársakat és az érdeklődőket az IfiCasinoba. A konferenciát tizenegyedik alkalommal rendezték meg – a hagyományoknak megfelelően – ezúttal is a Csabai Farsanghoz kötődve.

hirdetés

Szente Béla, a ház igazgatója köszöntőjében elmondta, nagy örömére szolgál, hogy a konferenciának a Csabagyöngye Kulturális Központ adhat otthont. Az épületben lelt új otthonra a Tourinform Iroda is. Tizenegy éve a turisztikai konferencia mintegy véletlenül került be a Csabai Farsang programjába – mondta az igazgató – , s azóta is megmaradt, sőt az alcímét, Hagyomány és turizmust is hozta magával. Ezen belül az idén az aktív turizmus lehetőségeit kívánják bemutatni a városban. Nemcsak a konferencia résztvevőinek, hanem a hozzánk látogatóknak és a helyi lakosságnak is. A szabadidő aktív eltöltéséhez kerékpározási, gyalog- és vízitúrák, lovaglás, kulturális turizmus és egyéb programok gazdag tárháza kapcsolódik. A konferencia előadói a rekreációs lehetőségeket igyekeztek bemutatni.
A Körösök Völgye Natúrpark Egyesület és a Széchenyi ligetben található, lassan az ötödik születésnapját ünneplő Körösök Völgye Látogatóközpont jóvoltából Békéscsaba és környéke is gazdagszik. A fejlesztések nyomán számos kerékpárutat adták át, tanösvényeket alakítottak ki, GPS készülékeket és vízi járműveket – túrakajakokat, sárkányhajókat – vásároltak. Az aktív turizmus jegyében kerékpárok, kajakok is bérelhetők a Tourinform Irodában és a látogatóközpontban egyaránt.

Az országos helyzetről „Az aktív turizmus helyzete Magyarországon” címmel Magyar Zsuzsanna, a Magyar Turizmus Zrt. termékmenedzsere tartott előadást ismertetve az ország főbb turisztikai útvonalait. Megtudhattuk, hogy hazánkban mintegy tizenegyezer kilométernyi turistaút várja a bakancsosokat és a két keréken közlekedőket, a Rockenbauer Pál tévésorozatából sokak által ismert és kedvelt Kék-túra útvonal mellett népszerűek a vallási zarándokutak, az ökoturizmus, a Duna és a Tisza, valamint a Balaton és Tisza-tó kínálta vízi elfoglaltságok horgászattal, vadászattal netán golffal kiegészítve – kinek-kinek az igényei alapján.
A továbbiakban a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület aktív projektjeiről Kovács Krisztián, a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület munkaszervezet vezetője számolt be. A Békés Megyei Lovas Szövetség elnökétől, Szabó Zuzsától a békéscsabai lovas turizmusban rejlő lehetőségekről tájékozódhattunk, majd a Körösök vidékén zajló horgászturizmust Nemes Attila, a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetségének ügyvezetője vázolta. Még mindig a vizeknél és a Körösökön maradva a bemutatkozott a Körösök Völgye Határtalan Vándortúra – a Százlábú Egyesület vezetőjének, Zanócz Róbertnek a kalauzolásában, a Körösök Völgye Turista Egyesület elnöke Túróczy József pedig a térségben adódó lehetőségeket ismertette előadásában. A Csabai Bihargók Egyesület kínálatát Pap Attila, titkár vázolta és bemutatkozott Gyebnár Péter, a Magyar Nemzeti Vidékhálózat megyei referense is, aki elmondta, hogy legfőbb céljuk segíteni az érintetteknek a 2014 – 2020-as programozási ciklusra való felkészülésben. (Forrás:www.csabaimerleg.hu)

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

A koronavírus elleni oltás kötelezővé tétele lehet-e a légiközlekedés újraindításának garanciája?

Kiadónk társoldalai