hirdetés

Kreás hallgató készíti a Kékszalag arculatát

A Magyar Vitorlás Szövetség a Krea Kortárs Művészeti Iskola harmadéves Brand Designer szakos hallgatójának, Páncsity Lídiának a munkáját választotta a 48. Kékszalag Erste World Nagydíj arculatának.

hirdetés

Ahogy a 2017-es Vizes Vb arculati pályázatát megnyerő Hetsch Ferenc, Páncsity Lídia is kimagasló eredményt ért el abban az évfolyamban, ahol tömegrendezvényeknek terveztek komplex arculatot és kampányt - írja a Krea közleménye. Munkát a fiatal grafikus véleményezésre elküldte a vitorlázók sportági szervezetének, ahol annyira megtetszett az anyag, hogy úgy döntöttek, bevezetik.

A harmadéves grafikusok tervezési feladatának alapkövetelménye eleve a megvalósíthatóság volt és célja, hogy a tanári csapat által kiadott brief alapján valós piaci szituációt modellezzen le. A fiatal szakember arculatterve ezután nyerte el a Kékszalag szervezőinek bizalmát, és a megrendelőkkel szorosan együttműködve lett kidolgozva. A Krea közleménye szerint a rangosabb vízi sportesemény végleges arculati kivitelezésén Páncsity Lídia folyamatosan dolgozik. Egyúttel a Krea ösztöndíjasa lesz a következő tanévben, és egy különleges, végzett designereknek szóló ösztöndíjat is kap, amelynek részeként egy, a szakmai előmenetelét segítő szakspecifikus képzést választhat.

Páncsity Lídia rajztanár édesanyjától kapta az első indíttatást a képzőművészet irányába. A Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskolába, majd a Budai Rajziskolába járt, ám mindennek ellenére diplomáját a Budapesti Gazdasági Főiskolán szerezte. „Időközben kiderült, hogy inkább a vizuális kommunikáció érdekel, és még mielőtt lediplomáztam, elkezdtem a főiskola mellett a Krea kurzusát. Két és fél év kemény munka és befektetett maximális energia után, azt gondolom életem egyik legjobb döntése volt” – vall ma a pályaváltásról.

„Az egyik első könyv, amelyet önállóan olvastam kisiskolásként, az a Fecskék és Fruskák, egy vitorlázó gyerektársaságról szóló könyv volt. Az élet úgy hozta, hogy nem sokkal ezután egy barátnőm elhívott vitorlástáborba. Innentől kezdve nyolc nyarat töltöttem Alsóörsön vitorlás táborban, és azóta is minden nyáron vitorlázom, életem egyik nagy szerelme lett ez a sport. Így nem volt kérdés, hogy amikor egy egész féléves komplex rendezvényarculat tervezési feladatára kellett adott rendezvények közül témát választani, én a Kékszalagot választottam” – mondta el az arculat bemutatására szervezett sajtótájékoztatón.

A teljes arculatot itt találják, ízelítőt itt mutatunk belőle:

(forrás: kreativ)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Készül-e korlátozásokra a 4. hullám kapcsán?

Kiadónk társoldalai