Világszerte óriási népszerűségnek örvend a pizzák Quattro Formaggi nevű fajtája, amelynek felszínén megolvasztott formában négy sajt terül el.
Ennél sokkal több, 41 sajttípussal lefedett pizzával készül az Eurovíziós Dalfesztiválra egy SpareRoom nevű, társbérlet alapú lakásmegosztásokat szervező cég. A 41-es szám nem véletlen, hiszen ennyi ország vesz részt a versenyen és minden államból egy készítmény kap helyet a tésztán.
Matt Hutchinson, a SpareRoom kommunikációs igazgatója szerint az eurovíziós bulik gyakoriak az egyesült királyságbeli társbérletekben, és a pizza tökéletes társasági étel (mivel könnyen felosztható).
A felhasznált sajtok a teljesség igényével a következők:
1. Albánia: Kashkaval stílusú sajt
2. Ausztrália (az ország egy különleges megállapodás miatt vehet részt az európai
eseményen): hosszú érlelésű cheddar
3. Ausztria: osztrák füstölt sajt
4. Azerbajdzsán: Kajmak Travnik
5. Belgium: Pié d'Angloys
6. Ciprus: Halloumi
7. Csehország: nem füstölt Korbáciky
8. Dánia: Castello kék sajt
9. Egyesült Királyság: Wensleydale
10. Észak-Macedónia: Kashkaval stílusú sajt
11. Észtország: Andre stílusú sajt
12. Fehéroroszország: Quark
13. Finnország: Leipäjuusto stílusú sajt
14. Franciaország: camembert
15. Görögország: Epiros görög feta
16. Grúzia: Jaunpils Sulguni
17. Hollandia: gouda
18. Horvátország: Paški sir
19. Izland: Skyr joghurt
20. Izrael: Tal Haemek stílusú sajt
21. Írország: Cashel Blue stílusú sajt
22. Lengyelország: Mlekpol Krolewski Z Kolna
23. Lettország: Talsu Ritulis zöld sajt
24. Litvánia: Luksiu Suris
25. Magyarország: Randolder stílusú sajt
26. Málta: gbejniet stílusú sajt
27. Moldova: Rossiyskiy
28. Montenegró: pljevljai stílusú sajt
29. Németország: bükkfán füstölt sajt
30. Norvégia: Jarlsberg
31. Olaszország: Parmigiano Reggiano
32. Oroszország: füstölt Kosichka stílusú sajt
33. Örményország: Chechil fonott sajt
34. Portugália: Queijo Azeitao Quinta Do Anjo DOP Simões
35. Románia: Brânză de Burduf
36. San Marino: auricchio provolone
37. Spanyolország: manchego
38. Svédország: Åseda Gräddost
39. Svájc: ementáli
40. Szerbia: brinza
41. Szlovénia: trniči stílusú sajt
Jó hír, hogy a nagyszabású esemény zárónapján a készlet erejéig ingyen lehet hozzájutni a pizzához. A rossz hír, hogy csak Londonban. A brit fővárosban egy Baz and Fred nevű pizzériában át lehet venni, vagy akár házhoz is lehet rendelni a nemzetközi specialitást.
Kisebb vigasz, hogy a lehetőségtől eleső ínyencek legalább az interneten nemsokára megtalálhatják a receptet.
41 sajtos pizza az Eurovíziós Dalfesztiválra
Kulináris különlegességgel készül egy társbérletszervező cég a nagyszabású eseményre.

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között
Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől
Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra
A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten
A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban
A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség
A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen
Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon
Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban
Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány
Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.