hirdetés

A hazai topséfeknek meg se kottyant a világjárvány?

Ugyanis egy kivétellel mindenki más nagyvonalúan átlépett a másfél éves covid-időszakon, említést sem téve róla, egy most közzétett videó alapján.

hirdetés

Egy hét múlva igazi ünnepre készül a magyar gasztronómiai szakma: július 19-én a Várkert Bazárban kerül sor az Audi-Dining Guide Év Étterme Gálára. Az éttermek munkáját tesztelő csapat még tavaly, az év végi lezárások alatt kezdett dolgozni, és idén, a nyitás után folytatta a munkát, így alakult ki a díjazottak listája, a korábbi évekhez hasonlóan Fausto Arrighi, Michelin exdirektor közreműködésével.

Július 20-án, az esti esemény másnapján megjelenik az Audi-Dining Guide TOP100 Étteremkalauz, amely kategóriánként tematizálva ajánl a látogatóknak olyan helyeket, ahová érdemes ellátogatni.

123rf
123rf

Bár az eredményekre és a kalauz ajánlásaira még néhány napot várni kell, egy különleges videó is készült az esemény beharangozására. A Dining Guide a hazai topgasztronómia elismert személyiségeit kérte fel, hogy osszanak meg néhány gondolatot a magyar gasztronómia jelenlegi helyzetéről.

Budapesti és vidéki éttermek séfjei és tulajdonosai, köztük Michelin-csillagos fine dining helyszín és családi vendéglő vezetői szólalnak meg az összeállításban.

Abban szinte mindannyian egyetértenek, hogy az elmúlt években óriási fejlődésen ment keresztül a magyar gasztronómia, sok a jó séf és a jó étterem is. Kitűnő minőségű, izgalmas alapanyagok váltak elérhetővé, nem véletlen, hogy ezek között világszerte is népszerű lett néhány. Mindenki megtalálhatja közöttük azt, amivel szívesen dolgozik, illetve ami a véleménye szerint leginkább meghatározza, hogy mely régióban készül az adott étel, hol található az étterem. A hagyományok megőrzése, elfeledett ízek felidézése mellett pedig egyre több innovatív megoldás születik a kreatív elgondolások nyomában. Ebben a magyar séfek mindig is erősek voltak, az elmúlt években pedig nagyon sokat léptek előre ezen a téren.

A teljes videót ITT lehet megnézni.

A videó szereplői:

 · Dudás Szilárd: Anyukám Mondta – tulajdonos

· Gerendai Károly: Costes Group – alapító

· Győrffy Árpád: Four Seasons – executive chef

· Hamvas Zoltán: Bocuse d’Or – elnök

· Herczeg Zoltán: Dining Guide – felelős kiadó

· Mede Ádám: Laurel Étterem – séf

· Nyíri Szása: Arany Kaviár Étterem – tulajdonos/séf

· Pesti István: Platán Gourmet – séf

· Rácz Jenő: Rumour by Rácz Jenő – tulajdonos/séf

· Rosenstein Tibor és Róbert: Rosenstein Vendéglő – tulajdonosok/séfek

· Sárközi Ákos: Borkonyha – séf

· Szulló Szabina – Széll Tamás: Stand és Stand25 – tulajdonosok/séfek

· Tóth Szilárd: Salt – tulajdonos/séf

(forrás: Dining Guide / Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Mit gondol, hogy lehetne Budapest turizmusát fellendíteni?

Partnerünk