A Top 10  legmenőbb koktélbár

A Top 10 legmenőbb koktélbár 

Mutatjuk az ország legmenőbb koktélbárjait!
Itt a hazai luxusszállodák friss toplistája

Itt a hazai luxusszállodák friss toplistája 

Alapvetően budapesti házak uralják az idei Dining Guide TOP100 Étteremkalauz luxusszálláshelyes toplistáját, de külön öröm, hogy vidéki szállodák is találhatók a Top10 között.
Mutatjuk 2024 legjobb cukrászdáit

Mutatjuk 2024 legjobb cukrászdáit 

Ide menjünk sütizni, ha valami kivételesre vágyunk - az idei legédesebb kísértések.
Itt az idei Dining Guide Év Étterme díjazottjainak teljes listája

Itt az idei Dining Guide Év Étterme díjazottjainak teljes listája 

A SALT Budapest az Év Étterme díj nyertese 2024-ben. Mellette még sokan kerültek fel idén a díjazottak listájára - mutatjuk a győzteseket.
„Ha fenntartható módon működik egy étterem - sikerrel megszólítható a Z generáció”

„Ha fenntartható módon működik egy étterem - sikerrel megszólítható a Z generáció” 

Hallhattuk Gerendai Károlytól azon a szakmai beszélgetésen, amelyre egyik fine dining helyén, a pesti Costes Downtown-ban került sor május 29-én, és ahol a fenntarthatóság volt a fő téma.
Pászkalap és olvasztott libazsír – a maceszgombóc lelke

Pászkalap és olvasztott libazsír – a maceszgombóc lelke 

A maceszgombócleves a sólethez hasonlóan autentikus zsidó étel, amely összehozza a családot, a közösséget, akár Újlipótváros közösségét is.
Dining Guide: ez a TOP10 luxusszálloda ma Magyarországon

Dining Guide: ez a TOP10 luxusszálloda ma Magyarországon 

Az idei Audi-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálán nem csak a vendéglátóipari egységeknek és a tehetséges séfeknek osztottak ki elismeréseket, hanem díjazták Az Év Luxusszállodáját is, hiszen a Dining Guide 2023-as kiadványa idén külön fejezetben foglalkozik Magyarország ötcsillagos vendégélményt biztosító hoteljeivel. A tesztelések során 25 ötcsillagos szálloda került a kalauz látókörébe, amelyek nagy része a fővárosban működik. Ebből a mezőnyből került ki a TOP 10-es lista, melynek élén a Matild Palace, a Luxury Collection Hotel, Budapest végzett - tájékoztatta lapunkat a Dining Guide.      
Itt az idei Dining Guide Év Étterme győzteseinek listája

Itt az idei Dining Guide Év Étterme győzteseinek listája 

Átadták a legjobb vendéglátóhelyeknek és vendéglátós szakembereknek járó elismeréseket az idei Audi-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálán május 22-én, hétfő este, a Várkert Bazárban. A helyszínen minden eddiginél többen várták az eredmények kihírdetését, egy tűt sem lehetett volna leejteni a győztesek kihirdetése alatt, akkora volt a tömeg.
Nehéz helyzetben a vidéki vendéglátók

Nehéz helyzetben a vidéki vendéglátók 

Május 22-én rendezik az Audi – Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálát. Hazánk legrégebbi gasztronómiai platformja évről évre többszáz vendéglátóhelyet tesztel, ez alapján dől el a végső sorrend - tájékoztatta lapunkat a Dining Guide.
Itt a legjobb alternatív vendéglátóhelyek listája

Itt a legjobb alternatív vendéglátóhelyek listája 

Világbéke, Buja Disznó, Digó Pizza - csak néhány a legfrissebb toprangsorból.

Itt a Dining Guide 2022. évi díjazottjainak listája 

Hétfőn, május 16-án este kiosztották a 2022-es Audi-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gála díjait. Mutatjuk, kik lettek az idei győztesek.

Három újítás az idei Dining Guide versenyen 

Május 16-án, hétfőn este rendezik az Audi - Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálaestet, amelyre megjelenik az idei kalauz is. A szervezők az egy héttel korábbi sajtótájékoztatón három változtatást jelentettek be.

Ellentmondás a hazai topgasztronómia területén 

Május 16-án ismét átadják hazánk legjobb éttermeinek járó elismeréseket az Audi-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gála keretei között. Az éttermek tesztelése, listázása még javában zajlik. Gasztronómiai trendekről Herczeg Zoltán, a Dining Guide, hazánk legrégebbi gasztronómiai platformjának lapigazgatója, gasztronómiai tanácsadó beszél.

Három vidéki étterem a Dining Guide toplistáján 

A Dining Guide Top 10+2 éttermének listájára idén három vidéki étterem, a Platán Gourmet, a Bisztró42 és az Anyukám Mondta Étterem is felkerült: Ilyenre korábban nem volt példa.

Itt a Dining Guide idei díjazottjainak listája 

Hétfőn este átadták a legjobb éttermeknek járó elismeréseket a 2021-es Audi-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálán. A TOP 10+2 ranglistára idén három vidéki étterem is felkerült. Széll Tamás és Szulló Szabina étterme. a Stand lett idén ismét a fődíjas.

A hazai topséfeknek meg se kottyant a világjárvány? 

Ugyanis egy kivétellel mindenki más nagyvonalúan átlépett a másfél éves covid-időszakon, említést sem téve róla, egy most közzétett videó alapján.

Lezárult az idei Dining Guide étteremkalauz tesztelése 

Júliusban jön ki a TOP 100-at bemutató idei étteremkalauz. Ennek kapcsán interjú Herczeg Zoltánnal, a cég felelős kiadójával.

Hétfőn kiderül, melyek a legjobb hazai vendéglátóhelyek 

2019 sok új nyitást hozott, veszélyben a régi éttermek vezető pozíciója. Jön a Dining Guide 2020.

A Michelin exigazgatója tesztelte idén a hazai éttermeket 

Véget ért a Dining Guide éttermi tesztelése. Kevesebb, mint egy hónap múlva kiderül, melyek Magyarország legjobb éttermei.

A vidék is viszi a pálmát a csúcsgasztronómiában 

A Dining Guide idén is összeállította a legjobb éttermeket felvonultató listáját. Jó hír, hogy a vidéki éttermi kínálat egyre erősebb, jó hír továbbá az is, hogy nem egy régióban összpontosulnak a legjobb helyek. Encs, Tata, Balatonszemes, Szeged, Villány, Balatonfüred, Őriszentpéter, Eger és Érsekcsanád. Ha idén szeretnénk ezeket a helyeket végiglátogatni, ezek a helyiségek, melyek feltétlenül említést érdemelnek. A legjobb 20 étterem közé idén a Platán és a Kistücsök, a legjobb 10 étterem közé az Anyukám mondta fért be. Következzenek a vidék legjobb éttermei a Volkswagen-Dining Guide TOP100 Étteremkalauz szerint!

A magyar csúcséttermek bárhol megállnák a helyüket a világban 

A Volkswagen-Dining Guide TOP 100 2018 Étteremkalauz februárban jelenik meg, a tesztelések most zárultak le. Hazánk legrégebbi és legmértékadóbb regionális étteremkalauzának összeállításakor nemzetközi szaktekintélyekre támaszkodtanak: Enrico Cerea, a három Michelin csillagos Da Vittorio séfje az olasz Michelin Guide korábbi igazgatójával, Fausto Arrighivel tesztelte Budapest topéttermeit. Február 19-én kiderül, hogy a két nemzetközi szaktekintély szerint melyek Magyarország legjobbjai.

A Costes a Dining Guide győztese. Itt a top 10 

Palágyi Eszter, a Costes séfje vette át a Volkswagen-Dining Guide Év Étterme díjat 2016-os teljesítménye alapján a hétfő este rendezett díjátadó gálán a nemrég megnyílt Terem Budapestben.

Egymásnak főznek a topséfek 

A Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gála nemcsak a díjak miatt lesz az év egyik legfontosabb gasztrorendezvénye,  hanem az olyan apró részletek miatt is, mint amilyen az est menüsora. A vendégek kivétel nélkül a gasztronómia jeles képviselői, akik egy kreatív, felhőtlen játékot ígérnek egymásnak, amikor a menüt összeállították.

A tökéletes rántott hús receptje 

Ha azt mondom, Bázakerettye, sokan bizonyára visszakérdeznek: az meg mi? Bár a nagyon eminenseknek talán a tanulmányaikból beugrik, hogy ez az a hely, amelynek köszönhetően kőolaj-nagyhatalom lehettünk volna (nem lettünk), később termálvizet is találtak, és kezdték egyre többen felkeresni a községet a pihenni vágyók.

Tarolt az Onyx, de a két Costes sem adta alább 

Tarolt az Onyx, de a két Costes sem adta alább

Budapesti éttermeket tesztelt titokban egy két Michelin-csillagos séf 

Február végén derül ki, hogyan teljesítettek a budapesti éttermek a 2 Michelin-csillagos séf, Nicola Portinari szerint. A Dining Guide idén már tizenkettedik alkalommal ítéli oda az év legjobb éttermeinek járó elismeréseket, közöttük a legfontosabbat, a Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjat. Idén egyedülálló, új bírálati rendszer szerint készül a rangsor, a végső tízes sorrendet ugyanis egy 2 Michelin-csillagos olasz külföldi séf állítja fel. A többi Magyarországon fellelhető rangsorhoz és kalauzhoz képest ennek köszönhetően a Dining Guide értékelése a legobjektívebb és legszakmaibb. A gálával egyidőben, február 29-én jelenik meg az a kiadvány is, amely a következő évben hasznos kísérője lesz a kulinária kedvelőinek: ez nem más, mint a Volkswagen-Dining Guide Top 100 Étteremkalauz. 

Ismét az Onyx nyerte az Év Étterme díjat 

Az elismerést a Hennessy-Dining Guide Év Étterme díjátadó gála keretében vette át az étterem konyháját vezető Szulló Szabina és Széll Tamás hétfő este.

A Dining Guide-ot eladta, a szállodai magazint továbbra is kiadja 

A Superbrands közép-európai igazgatója lett Wiszkidenszky András, a United Guides Hungary ügyvezetője. A váltással egyidőben értékesítette a Dining Guide kiadványait és rendezvényeit - írja a Kreatív Online.

Ügynökséget választott a Dining Guide 

A Dining Guide a Shine Budapest nevű ügynökséget választotta 2013-as kiadványai és rendezvényei népszerűsítésére. A cég első feladata egy napokon belül kezdődő esemény kommunikációja.

„Mit esznek rajtunk?” 

2011. június 3-án rendezik meg a MagyarBrands program idei első konferenciáját, ahol a gasztroturizmus, az étkezési kultúra, valamint az ehhez kapcsolódó brandépítés és marketing kérdései kerülnek terítékre a magyar márkák és ételek szemszögéből. A szimpózium nyitja meg a 2011-ben első alkalommal megrendezendő Dining Guide Food Showt a Millenáris Parkban.

Dining Guide Food Show és Budai Gourmet fesztivál a Millenárison 

2011. június 3. és 5. között egy időben és helyszínen rendezik meg a régió legnagyobb gasztrokulturális fesztiválját, a Dining Guide Food Showt, és a magyar konyhaművészet élvonalát felvonultató Budai Gourmet fesztivált. A fesztiválon veszi kezdetét Közép-Kelet-Európa legjobb éttermeinek versenye is.

Sóska és szalonna fagylalt Magyarország legjobb 10 étterméből 

A Dining Guide 2010-ben már hatodik alkalommal hirdeti meg az Év Étterme címért zajló versenyt. Június 3-án az Aranyszarvas étterem teraszán jelentették be, mely helyek kerültek a TOP 10-be.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!