hirdetés

Apátság söre

Pannonhalma és a Pannonhalmi Főapátság legújabb színfoltja a saját sörfőzdéjük.

hirdetés

Főként az odalátogatók kedvéért vágott bele a Főapátság a sörfőzésbe.

Ahogy Bokros Márk fogalmaz: „Nagyon sokszor jönnek olyanok, akik meglátogatják az apátságot, beülnek mondjuk a Viatorba, és hát a Viator fő profilja nyilván a bor, de azért nagyon jól mutatna, ha egy apátsági sört is tudnánk kínálni”.

Fotó: Hajdú D. András
Fotó: Hajdú D. András

Aki pedig kevésbé komoly környezetben kóstolná meg a sörfőzde új termékeit, az megtalálja őket a Pausa cukrászdában, és a szintén a főapátság által üzemeltetett Omnibus food truck kínálatában is.

A négyféle erőségű és ízvilágú sört az odalátogatók palackozva haza is vihetik majd, és idővel elérhetőek lesznek a nagyobb boltok kínálatában is.

Ahogy a pannonhalmi tradíció diktálja, az apátság mindegyik sörét a modern sörházban is világi főzőmesterek felügyeletével készítik. „Ott van bennünk, hogy szeretnénk a hagyományt, a tradíciót meg a megújulást, innovációt egyben kezelni, és a hagyományhoz is úgy állunk hozzá, hogy mi az, amit lehet belőle tanulni, hogyan lehet adaptálni a mai viszonyok közé” – mondja erről Bokros Márk.

A Pannonhalmi Főapátság sörfőzdéjének meglátogatása egy újabb program, amiért érdemes elmennii az apátságba, egy olyan tradicionális, mégis újító elem Pannonhalma életében, amely tovább gazdagítja az ott eltöltött időt.

(forrás: Altagrand)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint lesznek újabb bértámogatási intézkedések?

Kiadónk társoldalai