hirdetés

Ázsiai gasztrománok figyelmébe!

A legjobb ázsiai szakácskönyv -  „The Best Asian Cookbook” - címet nyerte el a párizsi  Gourmand World Cookbook versenyen a kambodzsai  „Taste of Angkor”.

hirdetés

A kiadvány a királyság kulturális diplomácia szerves része, amely a Kambodzsai Külügyminisztérium gondozásában jelent meg. 

A francia gasztroversenyt  Edouard Countreau által 1995-ben alapította, célja a kulináris ismeretek terjesztése világszerte és egyes kultúrák megismertetése az adott régió hagyományos ételei alapján. 2021-ben 198 országból 2000 szakácskönyvvel neveztek a résztvevők.

Fotó: Sárdi Rezső
Fotó: Sárdi Rezső
 

A nyertes szakácskönyv 38 receptet tartalmaz, valamint részletesen kitér azokra az alapanyagokra, amelyek csak Kambodzsában kaphatók, viszont helyettesíthetők más országokban fellelhető anyagokkal is anélkül, hogy megváltoztatnák  az ételek tipikus íz világát.

Az 1000 éves khmer konyha specialitásait magában foglaló szakácskönyv unikumnak számít a nemzetközi kulináris világban, és most elnyert rangos díja is azt jelzi, hogy értéket képvisel a gasztrovilág palettáján.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Az eddigi foglalási adatok alapján hogy látják az idei évet?

Kiadónk társoldalai