hirdetés

Balaton és Robuchon szerepelt a magyarok versenyprogramjában

Lezajlott a Bocuse d'Or első versenynapja. A magyar csapat, a nem várt nehézségek ellenére, derekasan helyt állt.

hirdetés

Kedd reggel 8:10-kor Pohner Ádám és a magyar Bocuse csapat megkezdte a versenyzést a Bocuse d'Or lyoni döntőjén.

Elromlott a sokkoló? Nincs para
Elromlott a sokkoló? Nincs para

A versenyt idén is óriási érdeklődés kísérte, és a lelátón egy magyar lelkes drukkolócsapat is képviseltette magát.

A magyar csapat kiegyensúlyozottan, magabiztosan és nyugodtan versenyzett, higgadtan vették az akadályokat is. A versenyidő alatt történt egy váratlan technikai probléma: elromlott a csapat sokkolója. Ez az eszköz nagyon fontos, arra való, hogy hirtelen lehessen vele lehűteni az ételt. A meghibásodás miatt a magyar csapat hosszú perceket vesztett, ezt a csúszást azonban a tálalásra sikerült behozni, és nem okozott maradandó hiányosságokat. A helyzetet átmenetileg a mellettünk versenyző marokkói csapat oldotta meg, akik kölcsönadták a sokkolójukat arra az időre, amíg a magyar csapaté rendbejött.

A magyar csapat commis-ja akcióban
A magyar csapat commis-ja akcióban

Pohner Ádám, Csillag Richárd és Segal Viktor elégedetten zárták a mai versenynapot. Mindnyájan egyetértettek, hogy mindent meg tudtak valósítani, amit begyakoroltak, a maguk számára felállított követelményeknek maximálisan megfeleltek, és jól érezték magukat a Bocuse d'Or első versenynapján.

Széll Tamás ismét a Lyon-i döntőben
Széll Tamás ismét a Lyon-i döntőben

Mint arról korábban már hírt adtunk, Hamvas Zoltán hirtelen megbetegedése nem tette lehetővé, hogy részt vegyen a kóstolózsűriben, így a helyére - egyeztetve a francia zsűrivel – Széll Tamás ugrott be.

Hazánk eddigi legsikeresebb Bocuse d'Or versenyzője zsűriként sem újonc, Torinóban, az európai válogatón már ott volt a zsűrielnökségben, így volt alkalma rutint szerezni a kóstolásban is. Kifele a csapatnak elmondta, hogy nála előkelő helyen szerepelt a magyar hústál (Tamás a két étel közül csak az egyik zsűrizésében vett részt). Azt azonban, hogy hány pontot szerzett a magyar csapat, ma nem fogjuk megtudni, csak holnap, az eredményhirdetésen.

Néhány szó az ételekről:

A hústéma főszereplője a Carré de Veau "Balaton" fantázianevet viseli. A tálon szerepel egy sült borjúkaraj, borjúmirigy csicsókával és tárkonnyal, csicsókakrém, radicchio és retek "gombóc", mustáros zöldborsó, hagyma tart, és egy rendkívül különleges "derelye".

A tányértéma a Chartreuse "Hommage Robouchon" nevet kapta a menükártyán. Maga a chartreuse burgonyával és padlizsánnal készült, valamint kagylófélékkel. A tányéron szerepel még egy tormás almasaláta uborkával, zöldspárga, valamint pastis mártás.

A Bocuse d'Or első versenynapjának vége, szerda este jkiderül, hogy szerepelt a magyar csapat a zsűri véleménye szerint.

(forrás: Fotók: Fekete Antonio)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai