Bezárt az északi part egyik ikonikus étterme

A tulajdonos úgy döntött, hogy topgasztrohelyének vendégterét inkább borkóstolónak alakítja át, ahol boros programokat kínál ezentúl.

A csopaki Szent Donát Borkúriáról van szó, amelynek tulajdonosa közösségi oldalukon a következő posztot osztotta meg döntésével kapcsolatban.

"A változás az élet maga, az elmúlt pár év pedig több fontos mérföldkövet is hozott a birtokunk életébe. Közel megdupláztuk a szőlőterületeink méretét Csopak és Tihany legjobb fekvéseiben. Új szőlőt telepítettünk a legtávolabbi termőhelyünkön, Szentbékkállán, valamint sok év után elkészült az új pinceberuházásunk is, mely egy modern feldolgozóval gyarapította a borászatot. A fejlesztések sora pedig a következő években is folytatódik. 

Amellett, hogy bővülünk és fejlődünk, a boraink sok éve viszik Csopak és a Balaton jó hírét a nagyvilágban, népszerűségük pedig nemcsak Európában, hanem a Tengerentúlon is töretlen.

 

Mindeközben a bisztrónk teraszán, a vendéglátás forgatagában sajnos gyakran elvesztek ezek a számunkra fontos üzenetek. A boraink iránt érdeklődők nem kaphatták meg a megfelelő visszacsatolásokat. Éppen ezért elérkezettnek láttuk az időt a megújulásra. 

Hisszük, hogy a borokat a történetükkel együtt érdemes kóstolni és szeretnénk, hogy a jövőben egy olyan butikbirtokként működjünk, ahol a vendégeink egy átfogóbb borászati élményt kaphatnak. Ezért úgy döntöttünk, hogy a bisztrónk korábbi vendégterét kóstoló térré alakítjuk és boros programokkal töltjük meg. A korábbi éttermes korszakunkat pedig a tavalyi nyár végével lezártuk.

Kovács Tamás tulajdonos"

Forrás: Facebook / Turizmus Online


Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség 

Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.
Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től 

A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.
Legjobbak közt a magyar speciality kávé

Legjobbak közt a magyar speciality kávé  

A döntőbe a világ több százezer kávéja közül, kategóriánkként a legjobb tízet választják ki.
Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben

Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben  

A Zadole parkban zajló kétnapos rendezvényen a látogatók Katowice testvérvárosainak kulináris és kulturális kínálatával ismerkedhettek meg.
Fagylaltozók, strandbüfék a nyári ellenőrzések célkeresztjében

Fagylaltozók, strandbüfék a nyári ellenőrzések célkeresztjében 

Országos ellenőrzés lesz a főszezonban bizonyos vendéglátóhelyeken.
Átadták a Gyulai Pálinkafesztivál versenydíjait

Átadták a Gyulai Pálinkafesztivál versenydíjait 

Az idei pálinkafesztiválon az év gyümölcse a cseresznye, így külön kategóriaként bírálta a szakmai zsűri a cseresznyepálinkával töltött 27 bonbont.
Nyári ízek újrahangolva  – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján

Nyári ízek újrahangolva – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján 

Feith Attila executive séf vezetésével a szálloda nyári étlapja idén is ízutazásra hívja a vendégeket.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.