Budapesten a Josper grillmesterei

Akik e nyáron a Balatonhoz és Palkonyára is eljutnak, és brillíroznak faszénes tudományukkal.

1969-ben Julia és Josep Armanqué a barcelonai Pineda de Mar-ban elkészítette első grilljét és megszületett a Josper. A Josper grillek azóta ikonikus darabokká váltak, és a legmagasabb minőségben teszik lehetővé a faszénen sütést. Sok vendéglátóipari egységben találkozhatunk Josper kemencékkel, az elmúlt években a nyitott égésterű grillek is megjelentek a kínálatukban, így még gazdagabb ízélményben lehet részük a füstös íz rajongóinak.

Júniusban a Coninvest Konyhatechnológia meghívására a Josper három spanyolországi szakértője hazánkba látogatott: Osvaldo Lupis, Bakri Bouchi és Rafael Martin.

 

A három szakértő missziója, hogy világszerte minél több helyen mutassák be a sütők sokoldalúságát. Budaörsön a Coninvest-nél találkoztak a magyar közönséggel: „Szeretnénk megmutatni a magyar embereknek is, hogy ez a grill több annál, minthogy a húsokat jól elkészítsd”, mondja Bakri.

A Josper grillezés mesterei a világ számos pontján tartottak már hasonló eseményt, Melbourne-től Tokióig, Szingapúrtól Bangkokig. Moszkva, Dubai, Miami, és még sorolhatnánk a helyszíneket.

Hamarosan indul a Josper roadshow.

Aki szeretné megkóstolni a Josper sütőkben készült fogásokat, a nyáron országszerte több helyszínen találkozhat majd azokkal a hazai séfekkel, akik bemutatóikon megismertetik a nagyközönséggel a Josper világát. 

Időpontok és helyszínek:

· NPK Beef Steak Store (Budapest, Budaörsi út 152a, 1112): június 29 - július 19.

· Full Gas (Balatonboglár, Nyárfa u. 13, 8630): július 22 - augusztus 11.

· Palkonyha (Palkonya, Fő u. 76, 7771): augusztus 16 - szeptember 3.

· Haris Park (Budapest, Marczibányi tér 6-7, 1022): szeptember 8 - 28.

Forrás: Coninvest / Turizmus Online


Sonkafőzés kérdésében hallgassunk Bíró Lajosra!

Sonkafőzés kérdésében hallgassunk Bíró Lajosra!  

Így nem lesz kemény és íztelen a húsvéti sonka.
Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka

Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka 

Megvásárolja a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona a Nestlétől.
Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón

Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón 

Több mint száz külföldi szakember ismerkedhet a magyar borral az idei Hungarian Wine Summit nemzetközi szakmai csúcstalálkozón.
Siemens-innováció:  ételmaradékból meleg víz

Siemens-innováció: ételmaradékból meleg víz 

A cég támogatásával valósul meg a hulladékból energiát előállító zöld megoldás.
Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában

Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában 

A Matild Palace-ban jellegzetes helyi finomságokat és a nemzetközi villásreggeli-klasszikusokat kóstolhatunk.
Borok a húsvéti sonka mellé

Borok a húsvéti sonka mellé 

A legmeghatározóbb fogás az ünnep során a húsvéti sonka, de megválasztani mellé a megfelelő bort.
Két magyar pezsgő a világelitben

Két magyar pezsgő a világelitben 

Az egyik exkluzív termék, kizárólag a Michelin-csillagos Babel Budapest étterem számára készült.
Ünnepel a Balatoni Kör

Ünnepel a Balatoni Kör 

Tíz éves születésnapját ünnepli a Balaton közepén, egy hajón megalakult társaság.
Sakura ünnep a fedélzeten

Sakura ünnep a fedélzeten 

Az Emirates különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait.
Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA

Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA 

A Csányi utcában 12 kültéri installációban mutatják be a kortárs zsidó kulturális és gasztronómiai életet.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.