hirdetés

Büfékocsi, ami egy kicsit más, mint a többi

A KézenFogva Alapítvány és a Fruccola közös projektje, a Jupiter food truck-ja, fogyatékossággal élő embereket foglalkoztat. 

hirdetés

Megváltozott munkaképességű embereket is foglalkoztattak éttermeikben, majd a következő projektjükben is gondoltak rájuk. A Fruccolával már befutott Saás Petra és Tausz Péter hozták haza a büfékocsi ötletet Berlinből. Elmondásuk szerint a kezdeti nehézségek leküzdése után jónak bizonyult a gondolat, hogy fogyatékossággal élő munkatársaik legyenek. Céljuk az volt, hogy segítsék őket a munkaerőpiacra való (vissza)jutásban. 

A büfékocsi egy raclette-ező, olvasztott-grillezett sajtokat készítenek és árulnak különböző köretekkel. Az ötletgazdák finom, de könnyen elkészíthető ételeket akartak, így született a sajt ötlete, aminek az elkészítéséhez egy speciális berendezést használnak az ott dolgozók. Eddig a Sziget Fesztiválon, az Akvárium előtt, és a Kincsem Parkban nemrég megrendezett Food Truck Show-n tesztelték a büfékocsit. Mostantól fél évig pedig az Allee előtt lesz elérhető.

(forrás: Index)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint lesznek újabb bértámogatási intézkedések?

Kiadónk társoldalai