hirdetés

Ételkiszállítás drónnal: a svédek megcsinálták

Egy Aerit nevű cég hajtotta végre Svédország első kereskedelmi célú, látótávolságon túli (BVLOS) drónos ételkiszállítását. A cég Halland megye önkormányzatával együttműködésben, egy Nimbi nevű repülő szerkezettel hajtotta végre a műveletet.

hirdetés

Tylösand tengerpartja közelében egy Hygge elnevezésű kávézó mellől vett repülőrajtot a küldetés. A Nimbinek egy lepényféleséget kellett kézbesítenie a megrendelő részére. Amikor a küldeményt hozzáerősítették, a drón már lebegett.

A szerkezet ezt követően felszállt az égbe, és végül önvezető módon navigált el a 2,7 kilométerrel arrébb nyugvó desztinációhoz. Amikor a célt elérte, a drón a szállítmányát a földre eresztette.

„A sebességet, a fenntarthatóságot, az akadálymentességet és természetesen azt a bizonyos »menőségi faktort« is beleértve az autonóm repülő drónok számos előnnyel rendelkeznek a hagyományos utolsó mérföldes megoldásokhoz képest – mondta Alexander Perrien, az Aerit vezérigazgatója. – Halland megyével és a Transportstyrelsennel szorosan együttműködünk annak érdekében, hogy a mai fuvar egy hosszú távú kapcsolatnak csak a kezdőpontja legyen, és a drónos kiszállítás térnyerését Svédországban és az egész EU-ban is lehetővé tegyük.

Nimbi (Forrás: Aerit)

A Nimbire keresztelt, akkumulátorral működő drónok hasznosteher-kapacitása 4 kilogramm. A szerkezetek automata csörlőrendszere a csomagok gördülékeny felvételét és eleresztését járulékos infrastruktúra alkalmazása nélkül is lehetővé teszi.

Az Aerit a drónos kiszállítást üzemszerűen csak 2022-ben fogja elindítani, és a szolgáltatás első lépésben kizárólag Svédország meghatározott helyszínein válik elérhetővé.

(forrás: Store insider)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Hogy érinti a vállalkozásukat a februárban bevezetésre kerülő új SZÉP-kártya rendelet, amely már élelmiszervásárlást is engedélyez?

Kiadónk társoldalai