Hideg paprikakrémleves, klubszendvics a zánkai Fészek nyári kínálatában

Arculatot váltott a zánkai strand bejáratánál lévő étterem: könnyebb, egészségesebb, többségében regionális alapanyagokból készült fogás került fel nyári étlapjukra.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Mint az étterem tulajdonosa, Keresztury Éva elmondta, idén szakítottak azzal a hagyománnyal, hogy bőséges étlappal rendelkeznek, sokféle fogást kínálnak ebédre, vacsoratájt a hozzájuk betérőknek. Inkább olyan ételeket kreáltak a konyhán, amely akár egész nap gondtalanul fogyaszthatak, nem terhelik meg a gyomrot, mégis nagyon finomak. Abból viszont idén sem nem engednek a zánkai hangulatos, nagy, árnyas terasszal megáldott vendéglátóegységben, hogy az ételek elkészítéséhez használt alapanyagok kizárólag első osztályú minőségűek. A húsok, halak, zöldségek, gyümölcsök, tejtermékek, pékáruk legtöbbje közeli kistermelő topterméke, ha pedig nem sikerül beszerezni megfelelő minőséget a közelből - távolabbról hozatják, vagy - urám bocsá' - maga a tulajdonos ugrik be autójába, tesz meg százvalahány kilométeres utat, és hoz olyan házitésztát a tésztaételek alapanyagául, amely után mindenki a tíz ujját megnyalja.

Na de lássuk a medvét, azaz milyen újdonságokkal várják a vendéget idén Zánkán? Levesválasztékukat alaposan leszűkítették, az elhagyhatatlan húsleves és zánkai halászlé mellett túrógombóccal megbolondított gyümölcsleves, valamint napi zöldségleves - most éppen, a júliusi induláskor hideg paprikakrémleves - került a kínálatba.

Főételként többek közt lecsót háromféle módon kínálnak, a hírnevesen mesés vázsonyi kifli morzsájában megforgatott rántott serrtésszűz mellé pedig hideg majonézes burgonyasaláta kerül. A tésztakínálat alapja egy neves sóskúti tésztakészítő asszony tudása alapozza meg, ebből készül a spagetti, a spenótos tejszínes tagliatelle és a gorgonzolás strangolapretti is. Salátaválasztékuk idén nagyon erős, ötféle szerepel az étlapon, és ezek korántsem főételek kísérői, hanem önmagukban azok. Szendvics is rendelhető egész nap. A vendégek egyik nagy kedvencét,  a zánkai kétkezest nem lehetett lehagyni az étlapról, de mellé croissant-ba ágyazott finomságok, valamint amúgy angol vagy éppen hazai golfhelyeken alapkínálatnak számító klubszendvics is került, amelyben rozmaringgal sült csirkemell, bacon, tojás, paradicsom, remulád mártás szerepel, kísérőként pedig a klubszendvicsek elmaradhatatlan társa, hasábburgonya ringatózik a tányéron.

 

Különféle kencéket - házilag készített tojáskrémet, kőrözöttet, padlizsánkrémet, kacsamájpástétomot, vegagrogonzolát és társait kínálnak - szintén akár fő fogásként.

És amikor a vendég épp elégedetten hátradől, hogy bár jól lakott, és közben mindent megtett egészsége védelmében is, na akkor jön a hátbatámadás: mert a Fészek desszertválasztéka piszok jó.

A gyümölcsös pohárkrém, a kamillás panna cotta, a citromos szelet és a házilag készített trüffel kockák - egy-egy tőrdöfés az egészség oltárán, ámde mennyei öröm az ízlelőbimbóknak.

 

 

 

 

Forrás: turizmusonline.hu


Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.
A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását

A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását 

A vállalat bejelentette hogy elindítja a Wolt Ads-et annak érdekében, hogy partnerei növekedését és láthatóságát felgyorsítsa.
Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen

Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen 

Érkezett párlat Romániából, Szlovákiából, Szerbiából és Horvátországból is.
Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég

Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég 

A két hónapja feladott hirdetésben a Mere beszerzési menedzser pozícióra keres munkatársakat.
Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön

Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön 

Április 11-én nyitotta meg kávépörkölő üzemét és oktatóstúdióját Budaörsön a teljes egészében hazai tulajdonú Roastar Zrt.
A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának

A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának 

A limitált kiadású dobozok Nagy-Britanniában már megvásárolhatók.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.