hirdetés

Közöset alkotott a Herendi és a Gresham

A város egyik legszebb épületében működő luxusszálloda és – koktélbár különleges együttműködésre lépett az ország egyik legnívósabb porcelánmanufaktúrájával.

hirdetés

A budapesti Gresham Palotában Yves Giacometti, a Four Seasons Hotel Gresham Palace szállodaigazgatója és dr. Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója közösen mutatták be Magyarország első kézműves szecessziós koktélbárjának, a Múzsa és Herendi Porcelánmanufaktúra közös együttműködését.

Dr. Simon Attila és Yves Giacometti
Dr. Simon Attila és Yves Giacometti

Időutazásra hív a város első luxus koktélbárja: az enteriőr, az ételek, italok, a kiszolgálás mind a város aranykorát, a századfordulót idézik. A múlt századeleji cukrászremekeket is megkóstolhatjuk itt – modern köntösben. Menyhárt Attila cukrászséfnek a vérében van a szakma: követte nagyapja és dédapja útját, aki nem mellesleg József főherceg főszakácsa és -cukrásza is volt. Most a Múzsában olyan különleges ázsiai alapanyagokból készít édességeket, amelyeket sehol máshol nem kóstolhatunk a városban. De nem csak a sütemények különlegesek – a porcelán is, amin érkeznek. A desszertkülönlegességeket a világhírű Herendi Porcelánmanufaktúra „The Royal Garden” elnevezésű, kézzel festett porcelánjain kínálják. És hogy miért olyan különleges e készlet? Mert az egész világon egyedül csak itt, a Four Seasons Gresham Palotában és a Buckhingam Palotában használják.

„Mikor megálmodtuk a Múzsát, az ország gazdag kulturális örökségéből inspirálódtunk, elsődleges célunk volt, hogy bemutassuk az itt élő tehetséges művészek munkáit – mondta Yves Giacometti, a Four Seasons Hotel Gresham Palace szállodaigazgatója. – Ezért dolgoztunk együtt helyi cégekkel a bár megépítésén, kértünk magyar tervezőt az egyenruha megalkotására és az üvegáru megálmodására. Helyi alapanyagokból készülnek a koktélok és az ételek is, a bár összes dolgozója magyar. Már a kezdetektől nyilvánvaló volt, hogy az ételeket Herendi porcelánon tálaljuk majd: a termékek minősége, részletgazdagsága és a csapat kiváló munkája, ügyessége felülmúlhatatlan. A közös munka gyümölcséről, a GRAM szettről – bátran kijelenthetjük, pontosan olyan különleges és páratlan lett, mint amilyennek elképzeltük.”

A GRAM különlegessége a Gresham palota mozaikjai által ihletett pikkelyes minta. E minták egymás felé közeledve a lobbira emlékeztetnek, a keret pedig a Múzsa arany-türkiz színvilágát idézi. „Vannak pillanatok, amelyek a jelenben születnek, de a jövőt építik. - mondta dr. Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója. - Amikor évekkel ezelőtt elhatároztuk, hogy a Four Seasons Gresham Hotel és a Herendi porcelán randevút ad egymásnak, akkor tudtuk, hogy az együttműködésünkből érték születik. Egy világhírű porcelán és egy világhírű hotel ad a jövőben egymásnak randevút Budapest szívében, amelyet a mai napon aláírásunkkal is megerősítettünk. Egyedi, kézi készítésű Herendit terveztünk, egyedi helyre a Gresham-be. A Gresham minta tradíciói a 19. századi távol-keleti motívumokhoz nyúlik vissza, a 21. századi innovációt pedig Vilmos herceg és Kate hercegnő angliai esküvőjére nászajándékként átadott herendi Royal Garden minta részletei adják.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Hogy látja az idei év hátralévő részét?

Kiadónk társoldalai