Megették az ország legdrágább tortáját

Az aranyozott édességért cserébe kifizetett összegből úszásoktatást szerveznek.

Összesen 1.000.000 Ft gyűlt össze abban a kampányban, amelyben elkészítették az ország legdrágább tortáját. A különleges édesség tetejét 24 karátos arannyal vonták be. Egy-egy szeletét 10.000 - 10.000 Ft-ért lehetett megvásárolni. De lehetett ennél többet is fizetni érte. Volt, aki 100.000 Ft-ot fizetett egy szelet süteményért. A Nagyon Balaton szervezői pedig egy egész tortát vásároltak meg. 240.000 Ft-ot fizettek egy aranyozott tortáért. A bevételből úszásoktatást szerveznek. Egyes adatok szerint a magyar kisiskolásoknak közel  fele nem tud úszni. A statisztikák is azt mutatják, hogy szükség van az ilyen kampányokra, hiszen a 2017-es évben eddig 367 embert kellett kimenteni a Balatonból és 13 személy fulladt vízbe.

A különlegességből ingyenes kóstolót is tartottak. (képünkön)

Az Alma együttes tihanyi kompkoncertjén kóstolhatták meg a gyerekek az arannyal díszített tortát.  A 24 karátos torta első szeleteit az FTC vízilabda- és úszószakosztálya már a sütemény elkészülte előtt megvásárolta - mondta Éskovács Péter, az akció kreatív tanácsadója. Ők 10-10 ezer forintot fizettek egy-egy darab aranyozott szeletért. De volt, aki ennél jóval többet fizetett!


Egyes adatok szerint a magyar kisiskolásoknak közel a fele nem tud úszni. Az úszásoktatásából a magyar fürdőknek is ki kell venniük a részüket. A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő 100 ezer forintot ajánlott fel egy szelet 24 karátos tortáért - közölte Vancsura Miklós, a fürdő igazgatója.

Az akciót a Rama-Jótékonysági Sütigyára és a Nagyi titka liszt gyártója is támogatta. A kampányban bevetették Füred Kapitányt, a turisztikai és reklámszakemberek által létrehozott mesehőst is, aki a gyerekek nyelvén fogalmazta  meg azokat a teendőket, amelyek a nyílt vízben való játékokat biztonságossá teszik.  Közép Európa legnagyobb édesvízi tava mellett különösen fontos, hogy az idelátogatók és az itt élők meg-felelő vízbiztonsággal rendelkezzenek. A WHO adatai szerint a világon évente 350 ezer ember fullad vízbe.- tette hozzá Éskovács Péter.

Patakfalvi Andrea cake designer, a torta tervezője szerint világszerte nem ritkák a nemesfémeket tartalmazó sütemények, az arany pedig, amellett, hogy exkluzív, számos kulturális jelentést is hordoz. Ázsiában a tökéletesség szimbóluma, a buddhizmusban a megvilágosodásé, a görög hagyományban a szélsőségektől mentes, bölcs élet, az „arany középút" leképezése – ez utóbbi szimbolizálja az aranyozott torta is.


Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.