hirdetés
hirdetés

Füred kapitány csalogatja a Balatonhoz a gyerekeket

Idén az oroszok elmaradását kompenzálhatják a gyerekeknek szóló turisztikai kampányok.

hirdetés

2015-ben tíz százalékkal több vendégéjszakát töltöttek Balatonfüreden az előző évhez képest. Ez a szám tovább nőhet, ha a balatoni utazási ajánlatok, kulturális programok információit lefordítják a gyermekek nyelvezetére is. Így sokkal több embert vonzhatnak azok az események, amelyek 2016-ban a Balaton egyik legnagyobb turisztikai vonzerővel rendelkező városában zajlanak. Ez az egyik tapasztalata annak az akciónak, amelyet Balatonfüreden szerveztek egy gyerekek által is szerethető fantom, Füred kapitány segítségével – nyilatkozta Éskovács Péter, az akció egyik kreatív tanácsadója.

Füred kapitányt 2016-ban is a turizmus szolgálatába szeretnék állítani, ezért a szervezők már felvették a kapcsolatot a Magyar Turizmus Zrt. Regionális Marketing Igazgatóságával, a füredi önkormányzattal és helyi TDM szervezettel, valamint a Nyitott Balaton akció és a Balatoni Hajózási Zrt. képviselőivel is.

Éskovács szerint Füred kapitány segítsége jól jöhet a Balatonnak. A gyermekes családok némileg kompenzálhatják azt a bevételkiesést, amelyet az elmaradt külföldi turisták jelentenek a tó egész partján. Statisztikák szerint a balatoni régióban az első tíz hónapban 8,4 százalékkal, októberben 9 százalékkal csökkent a külföldivendég-éjszakák száma az előző évhez képest, ami a KSH jelentése szerint többnyire az orosz és ukrán kereslet csökkenésének következménye. Ugyanakkor Füred némileg már most is kompenzálni tudta az egész Balatonra vonatkozó kiesést. Tavaly a városban közel tíz százalékkal nőttek a regisztrált vendégéjszakák, ezen belül a külföldiek által eltöltött vendégéjszakák száma 13 százalékos növekedést mutat.

Idén először szervezték meg a városban a Szuperhősök karácsonya elnevezésű akciót. Itt december 23-ig adományokat is gyűjtöttek a filmekből ismert szuperhősök és a helyi fantom, Füred kapitány segítségével. Az akció hírére számos turista is érkezett ajándékokkal városba, főként a régióból. Az adományok gyűjtése mellett az akciónak az is célja volt, hogy a téli időszakban turisztikai desztinációs programként határozhassák meg a városban zajló kiállításokat. A kampány ideje alatt adományokat hozók ingyenesen nézhették meg a füredi kiállításokat.

A füredi programkínálat egyébként 2016-ban is bőséges lesz, a város identitását meghatározó rendezvények, mint például a Jókai Napok, a Kékszalag, az Anna-bál, a Borhetek vagy a Romantikus Reformkor, illetve az egyre népszerűbb sportesemények mellett könnyedebb rendezvények is várják az érdeklődőket. 2016-ban Balatonfüred ad helyet a Klassz a pARTon nyáresti koncertsorozatnak, és folytatódnak a komolyzenei koncertek is. Lesz Dürer kiállítás, és megszervezik Salvatore Quasimodo Nemzetközi Költőversenyt is.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk