hirdetés

Mesterségeshús-farm Izraelben

Egyre több helyen találkozhatunk a mesterséges hús fogalmával (a húspótlók mellett), és egyre inkább a mindennapi étkezés részévé válnak ezek az élelmiszerek. Az izraeli „húsgyár” átadása újabb lendületet jelenthet az iparág számára.

hirdetés

A Future Meat Technologies a világ első mesterségeshús-farmjának megalapítását tervezi, ahol már a klasszikus húsélményt nyújtó termékek készülhetnek majd. A technológia ugyanis hatalmasat fejlődött az elmúlt évtizedben is: fűrészporos ízű kompromisszumok helyett ma már növényi alapú steaket is fogyaszthatunk, ami valódi minőségi ugrás.

A létesítményben többféle technológiát alkalmaznak majd, vegyítve a már bejáratott és innovatív módszereket. Az egyik ilyen eljárás valódi állati sejteket használ, amelyeket speciális bioreaktorokban táplálnak, mígnem elérik egy-egy hússzelet méretét és kívánatos állagát.

A vállalat üzemében ehhez a technológiához nem használnak génmódosítást, miközben az ökológiai lábnyoma jelentősen elmarad a hagyományos hústermelési eljárásokétól, valamint 99 százalékkal kevesebb földterületet és 96 százalékkal kevesebb vizet használ.

(forrás: Store Insider)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Készül-e korlátozásokra a 4. hullám kapcsán?

Kiadónk társoldalai