hirdetés

Módosul a vendéglátósokat ellehetetlenítő rendelet

Tegnap írtunk arról, hogy megjelent egy rendelet a vendéglátóhelyek számára, amely a korábbinál sokkal több szakképzett munkaerő alkalmazását írja elő. A szakma felháborodott, a tárca reagált.

hirdetés

Tegnap nagy hullámokat vert a Telex cikke arról a szeptember 1-je óta érvényben lévő rendeletről, amely előírja a vendéglátóhelyek számára, hogy a hideg-meleg ételek és italok, valamint cukrászati termékek készítését mostantól kizárólag szakképesítéssel rendelkező személy végezheti. Augusztus végén a Magyar Vendéglátók Ipartestülete részletesen tájékoztatott a jogszabályról, amely egy a Telexnek nyilatkozó szakember szerint egyenesen betarthatatlan a vendéglátóegységek számára, mivel a rendkívüli mértékű munkaerőhiány miatt nemhogy szakképzett, de képesítetlen munkavállalót sem találni.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium már hétfő délután sietve reagált a hírre és közölte a portállal, hogy kezdeményezik a képesítési követelmények rendeletének módosítását. Azt írták, a képesítési követelmények rendelete több alkalommal történt egyeztetést követően, a gazdasági érdekképviseletek, kamarák és szövetségek javaslatára jött létre. „Az elmúlt időszakban érkezett piaci visszajelzéseket figyelembe véve azonban az Innovációs és Technológiai Minisztérium kezdeményezte a szabályozás módosítását. A módosítás lényege, hogy a jövőben ne legyen kötelező valamennyi munkavállaló szakképesítése. A javaslat részleteiről a tárca tájékoztatni fogja a nyilvánosságot”.

(forrás: Telex)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Készül-e korlátozásokra a 4. hullám kapcsán?

Kiadónk társoldalai